Nedjelja, 28. travnja 2024.

Podravkašice utrpale Splitu gotovo 50 golova, mlada Tara Đelekovčan odradila prvo duže gostovanje sa seniorkama

Nakon što su u petak pobijedile Dalmatinku, rukometašice Podravka Vegete jučer su slavile i protiv Splita.

Utakmica Prve rukometne lige za žene završila je uvjerljivom pobjedom kluba iz Koprivnice rezultatom 49:23. Najviše pogodaka ponovno je zabila Šimara, čak 13, po šest su zabile Zadravec i Šenvald, a pet Pandža. Vratarke Tucaković i Bešen su upisale svaka po sedam obrana.

>> Podravkašice uvjerljive protiv Dalmatinke, Šimara postigla najviše pogodaka

– Rezultatski je bilo očekivano. Utakmica protiv Dalmatinke je bila puno jača i u prvih petnaestak minuta je domaćin pružao puno jači otpor. No, skromnija ekipa Splita nije pružala ni približan otpor te nije bilo nikakve napetosti. Ovo su dva daleka putovanja i ta smo gostovanja sada riješili i po prvi puta u ovoj sezoni proveli malo više vremena zajedno na putu te je bez obzira na utakmice koje su imale određene zadatke ovo bio i svojevrsni team building. Moram reći da je bila stvarno dobra atmosfera i siguran sam da od ovog putovanja imamo višestruku korist – rekao je trener Ivica Obrvan.

Klub je pohvalio Taru Đelekovčan koja je odradila svoje prvo duže gostovanje sa seniorkama i u obje utakmice dobila svoju minutažu te zabila ukupno četiri pogotka.

– U utakmicu sa Splitom smo od prve minute ušle ozbiljno i obrana je bila kroz cijelu utakmicu dobra zbog čega smo s kontrama i polukontrama i uz odlične golmanice napravile veliku razliku. Trener mi je u obje utakmice dao priliku da igram i nadam se da sam to povjerenje opravdala – zaključila je Đelekovčan.

Tara Đelekovčan. Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori