Srijeda, 8. svibnja 2024.

KRIZA VLASTI Vijeće u Podravskim Sesvetama bez predsjednika i zamjenika, oporba i mještani zabrinuti, a načelnik tvrdi da je sve pod kontrolom

Predsjednik i zamjenik Općinskog vijeća Općine Podravske Sesvete podnijeli su ostavke.

Ovakva informacija stigla je danas u našu redakciju od nezadovoljnih mještana spomenute općine koji se pitaju što i kako dalje.

– Naime, kao što je već poznato, predsjednik vijeća Općine Podravske Sesvete Darko Štefanić dao je ostavku, da bi sada isto to nakon svečane sjednice 20. rujna učinio i njegov zamjenik Damir Fičko. Bio je pokušaj izglasavanja novog predsjednika, no on nije izglasan. Ne razumijemo kako Općina može funkcionirati na takav način bez predsjednika ili zamjenika u Općinskom vijeću? Još k tome nemamo ni pročelnika u Jedinstvenom upravnom odjelu te se nemamo kome obratiti za pomoć. Što i kako dalje – pitamo se mi mještani koji smo zabrinuti glede razvoja i boljitka u našem mjestu – stoji u njihovom pismu.

>> Štefanić zatražio da ga Općinsko vijeće razriješi funkcije predsjednika, no oporba tražila da sam podnese ostavku i snosi odgovornost

Da situacija nije dobra potvrdio nam je i Marko Derežić, predsjednik općinske organizacije HDZ-a.

– Između vladajuće većine u Općinskom vijeću vlada svađa i to je sada već svima jasno. HDZ je od prvog dana mandata konstruktivna oporba i kao takvi ne želimo ulaziti u trzavice između vladajućih. Što se tiče suradnje s načelnikom Mladenom Sitekom, istina je da je bilo nekoliko poziva na suradnju s njegove strane, no mi ne možemo prihvatiti ponuđenu suradnju jer da se s načelnikom može išta dogovoriti, ne bi ni došlo do raskola između vladajućih. U slučaju da padne proračun, neka se odgovornima osjećaju oni koji su do toga i doveli – objasnio je.

Za komentar smo upitali i načelnika Mladena Siteka koji u ovoj situaciji ne vidi problem.

– Istina je da su podnijeli ostavke. Imamo rok od tri mjeseca da sazovemo novu sjednicu i izaberemo novog predsjednika Općinskog vijeća i njegovog zamjenika. Pripremamo materijale za sjednicu. Uostalom, možemo i bez predsjednika funkcionirati ako imamo kvorum, a to imamo – kratko je poručio načelnik i dodao da je situacija pod kontrolom.

zatvori