Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Održano druženje sudionica Festivala žena iz ruralnih područja, Rupčić: Svi su izrazili želju da se festival organizira i dalje

Druženje sudionica i organizatora Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održano je u Lovačkom domu Zeko u Kalinovcu.

Kako je istaknula Verica Rupčić, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, ovo druženje samo je pokazatelj kontinuiranih aktivnosti vezanih za festival.

– Zahvalila bih ženama na sudjelovanju i osobnom angažmanu, ali i njihovoj pratnji i svima koji su im bili podrška. Iznimno je važna pojedinačna prezentacija, kojom se postiže cilj prikaza različitosti života današnjih žena u ruralnom prostoru, a time i život njihovih obitelji pa i društvene zajednice u kojoj žive jer su mnoge nositeljice društvenog i kulturnog života u svojim sredinama – naglasila je Rupčić.

Spomenula je i razne faze festivala te izrazila zadovoljstvo činjenicom da žene na pravi način prepoznaju priliku za promociju, a posebno za stvaranje novih prijateljskih veza, razmjenu iskustava i poslovnu suradnju te su postale ambasadorice, koje animiraju žene za iduće festivale. Tako je ostvaren cilj umrežavanja žena, što je njezina želja da bude kontinuirani proces.

Veliku zahvalu za suradnju i potporu u svakom smislu uputila je Darku Soboti, saborskom zastupniku i općinskom načelniku, kao domaćinu. Načelnik je izrazio zadovoljstvo što je festival ove godine održan u Kalinovcu te je zahvalio svim sudionicama na prezentaciji svega što rade, a posebno na čuvanju kulturne baštine i tradicije. Zahvalio je i organizatorima na velikom trudu i uspješnoj provedbi.

>> FOTO/VIDEO Održan 12. Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Sudionice je pozdravio i Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke, koji je sudjelovao u organizaciji i provedbi festivala kroz svih 12 godina. Izrazio je važnost i veliku vrijednost ovog jedinstvenog projekta sa svim elementima, koji su uz izmjene kroz godine stvorili posebnost na koju svi moramo biti izuzetno ponosni.

Nazočne je uime župana Darka Korena pozdravila Melita Ivančić, pročelnica Službe ureda župana, koja je naglasila važnost afirmacije žena kroz festival te izrazila želju da se projekt održi u kontinuitetu jer je uz svoju jedinstvenost ostvario važnu prepoznatljivost u zemlji i inozemstvu uz međunarodni karakter.

– Druženje je bilo prilika za bolje upoznavanje, razmjenu iskustava i umrežavanje žena u opuštenoj i veseloj atmosferi. Svaka sudionica je s okupljenima podijelila svoje dojmove, a zajedničko im je svima zadovoljstvo sudjelovanjem na festivalu uz naglasak kako je to prekrasno iskustvo uz nezaboravne uspomene za cijeli život. Stoga su naglasile kako svoje zadovoljstvo dijele i u svojim okruženjima pa su neke od njih već pronašle žene koje će sudjelovati na sljedećem festivalu, a ostale su obećale kako će to uskoro učiniti – poručila je Rupčić.

zatvori