Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Održan 12. Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održan je večeras u Kalinovcu u novoj sportskoj dvorani.

Ovo je 12. godina održavanja festivala, a na njemu sudjeluju žene koje prezentiraju svoj život, rad i sve ono čime se bave u slobodno vrijeme. Riječ je o vrlo jedinstvenom festivalu koji je posvećen isključivo ženama, odnosno ženi kao pojedincu, a ne udrugama ili društvima. Važno je napomenuti kako se ovakva vrsta projekta ne održava nigdje drugdje u Republici Hrvatskoj.

Na ovogodišnjem festivalu predstavilo se 15 sudionica, a one su Štefica Bičak iz Brda Orehovečkog, Andreja Brleković iz Rasinje, Viktorija Horvat iz Kozarevca, Ksenija Kolarević iz Đurđevca, Renata Kostibol iz Velikog Potočeca, Anita Kovačić iz Molvi, Marina Kućan iz Kutnjaka, Jadranka Lakuš iz Koprivnice, Slavica Martinaga iz Koprivničkog Ivanca, Draženka Mihoković iz Delova, Marija Pavlović iz Kalinovca, Ivančica Petric iz Svetog Petra Orehovca, Jela Pintarek iz Podravskih Sesveta, Marijana Šabarić iz Hampovice i Irena Šimunović iz Cirkvene.

Inicijatorica i organizatorica Festivala žena iz ruralnih područja Verica Rupčić istaknula je da je cilj ovog projekta omogućiti ženama da se umreže, stvore nova prijateljstva te da razmjenjuju iskustva.

– Žene su jedna drugoj velika potpora i pomoć. Osim iskustava mogu razmjenjivati i dobra, odnosno ostvariti poslovnu suradnju. Žene koje se predstavljaju bave se različitim hobijima, zanimanjima, vrlo su kreativne i svestrane. Nadamo se da će ovogodišnje sudionice animirati žene da sudjeluju na festivalu sljedećih godina – objašnjava Rupčić.

Dodaje da festival nije natjecateljskog karaktera, već je cilj okupiti što više sudionica kojima će na kraju biti dodijeljena priznanja za posebnosti.

 

 

12. Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Subota, 1. srpnja 2023.

zatvori