Subota, 4. svibnja 2024.

Repaški mališani dobit će potpuno novi vrtić i igralište, molvarska djeca već uživaju u spravama, a za mlade osmišljen street workout park

Na području općine Molve u tijeku su projekti kojima se želi potaknuti mlade na ostanak u općini, ali i unaprijediti pronatalitetnu politiku.

Važna vijest tako je izgradnja potpuno novog dječjeg vrtića u Repašu pa u Općini Molve očekuju građevinsku dozvolu, potvrdio nam je to općinski načelnik Zdravko Ivančan.

Riječ je o investiciji čija su sredstva osigurana iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u iznosu od oko 400.000 eura. Želja je da se krajem godine počne s javnom nabavu te da se iduće godine počne s gradnjom, objasnio je načelnik.

– To su sve pronatalitetne politike koje su se pokazale jako dobrima. U Repašu imamo djece za dvije odgojne skupine što me posebno veseli i to je taman za novi dječji vrtić koji će, vjerujem, biti izgrađen u 2024. godini. Tako djeca iz Repaša neće morati putovati u Molve; to je nova okolnost koja nas posebno veseli – istaknuo je.

Vizual dječjeg vrtića u Repašu. / Izvor: Općina Molve

Općina je putem LAG-a Podravina dobila i sredstva za građenje i uređenje dječjeg igrališta u Repašu u iznosu od oko 19.600 eura, a ovih dana završila jednostavna nabava za navedeni projekt.

– Želimo da sva naša mjesta i djeca imaju jednake uvjete boravljenja pa smo osmislili da i naši mališani u Repašu imaju mogućnost boravka na igralištu. Natječaj je završio i čekamo odabir ponuda, vjerujem da ćemo do kraja rujna imati izvođača te da će nove sprave biti postavljene do kraja studenog i da će djeca biti jako zadovoljna i vesela novim mogućnostima – naglasio je Ivančan.

Radilo se i u dječjem vrtiću u Molvama pa je rekonstruirano igralište s novim igralima.

– Sprave su postavljanje s podlogama da ne bi došlo do ozljeda naših mališana, a sve prema normativima koje je propisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz kojeg smo i dobili sufinanciranje u iznosu od 25.000 eura, dok je vrijednost investicije 130.000 eura. Otvorenje novog igrališta bit će povodom Dana općine iako se djeca već igraju, no nije se loše prisjetiti koliko je bilo teško u kratkom vremenu provesti projekt. Danas su rokovi gradnje izazovni i zbog toga to posebno želimo naglasiti – rekao je Ivančan.

>> FOTO U Molvama obnovljeno dječje igralište, moći će se koristiti i nakon radnog vremena vrtića

Izvor: Općina Molve

Spomenimo i da će se pokraj nogometnog igrališta u Molvama uskoro postaviti street workout park.

– Prošle smo se godine javili na natječaj Hrvatske lutrije i na taj način smo ostvarili 100-postotno financiranje u iznosu od 91.000 kuna te će park početkom idućeg tjedna biti postavljen. Vjerujem da će naši mladi koji se bave sportom i rekreacijom imati novi sadržaj koji će oplemeniti bogatstvo svega što nude Molve – zaključio je.

Vizual dječjeg vrtića u Repašu. / Izvor: Općina Molve
Vizual dječjeg vrtića u Repašu. / Izvor: Općina Molve
Vizual dječjeg vrtića u Repašu. / Izvor: Općina Molve
zatvori