Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO U Molvama obnovljeno dječje igralište, moći će se koristiti i nakon radnog vremena vrtića

Nakon što je Općina Molve prethodne godine prijavila projekt Rekonstrukcije dječjih igrala na dječjem igralištu u dvorištu Dječjeg vrtića Pčelica Molve, Središnji državni ured za demografiju i mlade projekt je ocijenio pozitivnim te prihvatljivim prema pedagoškim standardima.

Osim što je odobrio nova igrala, Središnji državni ured za demografiju i mlade je Općini Molve dodijelio i bespovratna maksimalna financijska sredstava u sklopu Programa potpore općinama Republike Hrvatske za razvoj predškolske djelatnosti za 2023. godinu.

– Po obavljenom postupku javne nabave za nabavu opreme i radova u vrijednosti projekta 130.891,23 eura, radove na rekonstrukciji dječjih igrala izvodila je tvrtka Bistra iz Đurđevca. Nova i moderna igrala postavljena su u skladu sa pedagoškim standardima te su namijenjena djeci mlađeg i starijeg uzrasta. Osim nabave novih igrala, ona postojeća su također obnovljena te je postavljena antistres podloga ispod svih igrala, čime je dječje igralište poprimilo potpuno nov i moderan izgled kakav imaju brojni hrvatski gradovi – poručuju iz Općine i zahvaljuju Osnovnoj školi Molve kao i Koprivničko-križevačkoj županiji na ostvarenoj suradnji u projektu, koji su dali suglasnost na pravo građenja.

U sklopu projekta uređen je i tamošnji okoliš te su postavljene dvije solarne klupe, postavljen je video nadzor igrališta, a samo igralište će biti otvoreno za korištenje i nakon radnog vremena vrtića, što će na zadovoljstvo djece i mladih obitelji biti sigurno i zabavno okruženje.

zatvori