Subota, 27. travnja 2024.

Niknut će još jedan objekt za starije osobe, a cilj je postojanje mreže domova, načelnik Ivančan: Potrebe su velike, nemamo što čekati

Uspostavljanjem mreže domova za starije osobe na području općine Molve želi se osigurati mirna budućnost za starije i nemoćne.

Molvarski načelnik Zdravko Ivančan rekao nam je stoga da je Općina ove godine kupila građevinski prostor u Virovskoj ulici u Molvama gdje bi trebao niknuti novi objekt.

– To će biti apartmanski smještaj s 25 apartmana, a vrijednost investicije je oko dva milijuna eura. Vrjednost je visoka zbog čega se planiramo javiti na neke od fondova kroz koje ćemo, vjerujem, sufinanciranjem riješiti problem gradnje – poručio je.

Vizual budućeg doma za starije u Virovskoj ulici u Molvama. / Izvor: Općina Molve

Glavni cilj pritom je postojanje mreže domova pa je želja da se u budućnosti izgradi još nekoliko manjih.

– Omogućili bismo sufinanciranje dnevnog boravka po principu dječjeg vrtića; kao za boravak djece u vrtiću čija je ekonomska vrijednost oko 300 eura mjesečno, tako će se i za starije osobe napraviti model putem kojeg ćemo sufinancirati boravak. Velike su potrebe i nemamo što čekati – naglasio je Ivančan.

>> 10,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU za izgradnju doma za starije u Molvama

Podsjetimo, projektom “Punina života” kod župne crkve u Molvama izgrađen je dom za starije osobe s poludnevnim boravkom. Uporabnu dozvolu ovaj bi dom trebao dobiti do kraja listopada, zaključio je načelnik.

zatvori