Petak, 17. svibnja 2024.

Hlebinčani se večeras ponovno okupljaju na sastanku, žele otkupiti kuću u koju se doseljava problematična romska obitelj

Nastavno na okupljanje koje je u petak održano u Hlebinama, a na kojem se raspravljalo o doseljavanju problematične romske obitelji u mjesto, večeras će se u općinskim prostorijama održati novi sastanak.

Kako stoji na stranicama Općine Hlebine i što nam je potvrdila načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, pozivaju se mještani koji su izrazili interes za otkup kuće da dođu na sastanak u 20 sati.

>> FOTO/VIDEO Problematična romska obitelj kupila kuću u Hlebinama, mještani se okupili i pobunili: Nije ovo diskriminacija, već protivljenje takvom ponašanju

Podsjetimo, mještani su postali zabrinuti nakon saznanja da je spomenuta obitelj, inače poznata po problemima s policijom i zakonom, kupila nekretninu u Ulici Krste Hegedušića u Hlebinama nedaleko Dječjeg vrtića Leptirić te da se tamo namjerava doseliti.

Na izvanrednom zasjedanju održanom u petak odlučeno je da će se skupiti novac i otkupiti kuća koja je prodana navedenoj obitelji, u drugoj varijanti Hlebinčani bi išli u pregovore s novim vlasnikom, a krajnji potez, ako se ne uspije otkupiti kuća, bili bi prosvjedi.

zatvori