Subota, 4. svibnja 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Virovci na ‘krštenje’ odlaze u Cvetkovec, derbi i u Imbriovcu gdje Borcu dolazi novak Bratstvo

I ljubitelji Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica ovog vikenda dolaze na svoje, igra se prvo kolo.

Podsjetimo, nova sezona u Četvrtoj ligi ujedno bi trebala biti i posljednja s obzirom na to da su klubovi s područja Koprivničko-križevačke županije donijeli odluku o istupanju od sezone 2024./2025. te pokretanju Elitne lige. Svi županijski predstavnici, njih osam, trebali bi se tako automatizmom “spustiti” u novu ligu, dok je ideja da ostatak popune najbolji iz županijskih liga, o čemu smo već pisali.

>> NOVOSTI NA TRAVNJACIMA Od iduće godine igrat će se Elitna liga, Mađarić: Četvrta liga dala je svoje, želimo naše derbije i povratak gledatelja

Kada je pak riječ o promjenama u sastavu lige, novaci su Sloga iz Zdenaca, Podravac iz Virja i Bratstvo iz Kunovca, dok su ovaj rang natjecanja napustili Voćin, Suhopolje i Pitomača koja je prošle sezone osvojila naslov prvaka.

Kako god bilo, prvih pet utakmica igra se u subotu od 17:30, a zanimljivo će biti u Molvama gdje domaćoj Mladosti na Krbuljin pristiže Graničar iz Legrada. Podsjetimo, Molvarcima je prošla sezona u Četvrtoj ligi ujedno bila i prva te su ju završili na prihvatljivom sedmom mjestu, dok su Legrađani muku mučili s rezultatskim uspjesima, a na kraju su bili 12.

Nogometaši Mladosti iz Kloštra Podravskog u subotu putuju u Grubišno Polje kako bi zaigrali s Bilogorom 91. Bilogora je prošle sezone pokazivala odlične nogometne poteze s pregršt uspjeha, dobri su bili i Kloštrani, a što donosi sraz ovih dviju momčadi u prvom kolu nove sezone te u kojem će se smjeru stvari razvijati, tek treba vidjeti.

U Ferdinandovac istoimenom domaćinu dolazi Slatina. Ferdinandovčani su prošle sezone bili favoriti u podosta susreta, a u svakom slučaju, i u Ferdinandovcu ćemo gledati zanimljiv uvodni susret.

I više nego zanimljivo bit će u Cvetkovcu gdje Tehničaru dolazi Podravac iz Virja. Cvetkovčani i ove godine žele visok plasman, pa možda i naslov prvaka, dok je Podravac novak i dolazi nakon loše sezone u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever, no Virovci u Cvetkovec nikako ne dolaze na izlet.

U preostalom subotnjem susretu snage će odmjeriti Sloga iz Zdenaca i Garić.

Kada je riječ o nedjeljnim utakmicama koje počinju također u 17:30, najviše pažnje izazvat će susret Borca i Bratstva. Borac je stari znalac ove lige i u više je navrata tijekom sezona pokazao da se može “potući” sa svima, dok Bratstvo u viši rang natjecanja ulazi visoko motivirano nakon dvije uspješne sezone u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi te je zasigurno željno “fajta”.

Spomenimo za kraj da će u nedjelju još igrati Dinamo iz Predavca i Čazma.


Raspored igranja prvog kola Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

26.8.2023. 17:30 Zdenci NK Sloga (Z) – NK Garić
26.8.2023. 17:30 Molve NK Mladost (Mo) – NK Graničar (L)
26.8.2023. 17:30 Grubišno Polje NK Bilogora 91 – NK Mladost (KP)
26.8.2023. 17:30 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Slatina
26.8.2023. 17:30 Cvetkovec NK Tehničar (Cv) – NK Podravac (V)
27.8.2023. 17:30 Imbriovec NK Borac – NK Bratstvo
27.8.2023. 17:30 Predavac NK Dinamo (Pr) – NK Čazma

zatvori