Subota, 18. svibnja 2024.

USVOJENA ŽALBA Mladić (23) koji je s maloljetnicima opljačkao taksista na cesti kod Đelekovca ide u zatvor na tri godine

Jedan od trojice mladića koji su u kolovozu prošle godine na cesti na cesti kod Đelekovca nedaleko Koprivnice opljačkali taksista ide u zatvor na tri godine.

Naime, Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu na kaznu izrečenu 23-godišnjaku zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.

Kako stoji u priopćenju, prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Varaždinu 23-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri mjeseca te su mu opozvane uvjetne osude iz četiri ranije izrečene pravomoćne presude s kaznama zatvora u trajanju od ukupno dvije godine i jedan mjesec.

– Drugostupanjski sud je preinačio odluku Županijskog suda u Varaždinu na način da je optuženog 23-godišnjaka osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Prema odluci drugostupanjskog suda, Županijski sud u Varaždinu je okrivljeniku izrekao preblagu jedinstvenu kaznu zatvora s obzirom na brojnost i visinu kazni iz opozvanih uvjetnih osuda – objašnjeno je.

>> Županijsko državno odvjetništvo započelo postupak protiv trojice klinaca koji su u kolovozu opljačkali vozača taksija

Podsjetimo, protiv 23-godišnjaka bila je podignuta optužnica, dok je protiv dvojice maloljetnika koji su tada bili u dobi od 15 i 16 godina podnijet prijedlog za izricanje maloljetničkih sankcija.

– Okrivljenog 23-godišnjaka i maloljetnike tereti se da su 20. kolovoza 2022. godine, postupajući po prethodnom zajedničkom dogovoru, na cesti kod Đelekovca počinili kazneno djelo razbojništva na štetu 47-godišnjeg vozača taksija, odnosno uz prijetnju nožem zatražili su da zaustavi vozilo. Kad je oštećenik to odbio i nastavio vožnju, okrivljeni 23-godišnjak je izvukao kontaktni ključ iz brave i isključio motor vozila. Okrivljenike se tereti da su fizički napali 48-godišnjaka i pokušali staviti vozilo u pogon te se s njime odvesti, no u tome nisu uspjeli pa su uzeli ključ vozila, mobitel i novac koji su pronašli u vozilu i pobjegli – pisalo je u presudi.

zatvori