Petak, 29. ožujka 2024.

Županijsko državno odvjetništvo započelo postupak protiv trojice klinaca koji su u kolovozu opljačkali vozača taksija

Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu i prijedlog za izricanje maloljetničkih sankcija trojcu koji je u kolovozu ove godine počinio razbojništvo nad taksistom. 

>> KRIM ISTRAGA Razbojnici taksistu prilikom vožnje prijetili oštrim predmetom i opljačkali ga

Kako piše u presudi, protiv 22-godišnjaka je podignuta optužnica, dok je protiv dvojice maloljetnika u dobi od 15 i 16 godina podnijet prijedlog za izricanje maloljetničkih sankcija zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.

>> Uhićen mladi trojac razbojnika koji je napao vozača taksija

– Okrivljenog 22-godišnjaka i maloljetnike tereti se da su 20. kolovoza, postupajući po prethodnom zajedničkom dogovoru, na cesti kod Đelekovca počinili navedeno kazneno djelo na štetu 47-godišnjeg vozača taksija, odnosno uz prijetnju nožem zatražili su da zaustavi vozilo. Kad je oštećenik to odbio i nastavio vožnju, okrivljeni 22-godišnjak je izvukao kontaktni ključ iz brave i isključio motor vozila. Okrivljenike se tereti da su fizički napali 47-godišnjaka i pokušali staviti vozilo u pogon te se s njime odvesti, no u tome nisu uspjeli pa su uzeli ključ vozila, mobitel i novac koji su pronašli u vozilu i pobjegli – piše u presudi.

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedloge državnog odvjetnika i produljilo 22-godišnjaku i 16-godišnjaku istražni zatvor u kojem se nalaze od počinjenja kaznenog djela zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 17-godišnjaku je produljena određena privremena mjera smještaja u odgovarajuću ustanovu.

zatvori