Subota, 4. svibnja 2024.

Podravkašice u ponedjeljak počinju s pripremama, trener Obrvan: Cilj je osvojiti trofej u prvenstvu te ponovno u Kupu

Rukometašice Podravka Vegete u ponedjeljak počinju s pripremama za novu sezonu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene.

U koprivničkom klubu ističu da će Podravkašice ponajprije imati zajednički ručak, a onda će u 18 sati održati i prvi službeni trening.

– S obzirom na uvjete koje ekipa ima, stručni će stožer zajedno s ekipom kompletne pripreme odraditi u Koprivnici i to u koprivničkim sportskim dvoranama Josip Samaržija-Bepo i Vinko Zember te na trim stazi u Crnoj gori i u teretani na Bazenima Cerine.

Kada je riječ o transferima, Podravkašicama su se u odnosu na prošlu sezonu priključile Katarina Pandža te Josipa Mamić, a klub su napustile Iryna Stelmakh i Ana Turk. Podsjetimo, Podravka ima i novog trenera Ivicu Obrvana te će stručni stožer uz njega činiti i pomoćni trener Marko Brezić, trener vratarki Matija Bilušić, kondicijski trener Nikola Golub te fizioterapeuti Asja Cestar i Bojan Savić.

>> Podravka Vegeta ima novog trenera

Spomenimo i da Podravkašice u planu imaju utakmicu s Bjelovarom 9. kolovoza, a zakazane su i dvije utakmice s mađarskim Dunajvarošom 18. i 19. kolovoza u Koprivnici.

– Nakon toga je na rasporedu i tradicionalni Memorijalni turnir Josip Samaržija-Bepo od 25. do 27. kolovoza na kojem će ove godine sudjelovati ekipe crnogorske Budućnosti i slovenskog Krima koje se uvijek rado odazivaju na ovaj turnir pa će utakmice i ove godine biti atraktivne i zanimljive za gledatelje. Još jedna pripremna utakmica igrat će se 31. kolovoza i to s Krimom koja će se odigrati u Ljubljani – otkrili su još u klubu.

Uoči okupljanja trener Obrvan za klupske je stranice rekao nešto više o nadolazećim pripremama.

– Radit ćemo uobičajeni program koji je karakterističan za pripremno razdoblje. Najprije slijedi upoznavanje s ekipom, ali vjerujem da će to ići uobičajenim tijekom kroz treninge i razgovore. Ekipa se nije puno promijenila u odnosu na prošlu sezonu tako da u sastavu imamo manjih promjena. Prvi je cilj što kvalitetnija i bolja fizička priprema uz naravno odigravanje pet-šest pripremnih utakmica da bi početak prvenstva u rujnu dočekali spremni – kazao je.

Jasno je istaknuo i ciljeve te komentirao ždrijeb koji je odredio da će Podravka Vegeta svoj put do grupne faze tražiti putem pobjednika iz susreta drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

>> Podravkašice će plasman u Europsku ligu tražiti protiv pobjednica iz ogleda Spono Eaglesa i Železničara

– Nakon dvije sezone bez trofeja, cilj je da se osvoji trofej u hrvatskom prvenstvu te ponovno u Kupu. Posjedujemo kvalitetu i moram naglasiti kako Podravka u ovom trenutku ne može imati percepciju da će kvalifikacijske utakmice koje nam dolaze biti lagane. Ako govorimo o potencijalnim protivnicama u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, jako je važno da poštujemo i jednog i drugog mogućeg protivnika. Pokušat ćemo se dobrom igrom, formom i motivacijom plasirati u grupnu fazu Europske lige. Ne smijemo biti prepotentni nego s velikom koncentracijom i dobrom pripremom krenuti u nove sportske izazove – zaključio je trener.

zatvori