Subota, 4. svibnja 2024.

Jakšić: Aglomeracija se privodi kraju, ove godine u sanaciju idu Dubovec, Meštrovićeva, Kolodvorska i pješačke staze od Lenišća do Brežanca

Aglomeracija Koprivnica polako se privodi kraju, a dosad je na području grada postavljeno 50 kilometara nove, odnosno rekonstruirane vodovodne i kanalizacijske mreže.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za medije koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao da su pred nama završetak i sanacija Aglomeracije.

– Svi smo ljuti i nervozni jer se kopa, no ovih 50 kilometara vodovodne i kanalizacijske podrazumijeva i raskapanje postojećih prometnica. Počinje sanacija ulice Dubovec, Meštrovićeve, Kolodvorske i pješačkih staza od Lenišća do Brežanca. Ulica je puno, ove su izdvojene kao one koje su bile u najvećem obuhvatu i one idu u sanaciju ove godine – istaknuo je gradonačelnik.

>> FOTO Pola grada raskopano, građani negoduju zbog prilaza, Golubić: Počela je sanacija, izvođač radova mora sve vratiti u prvobitno stanje

Napomenuo je da je Koprivnica, što se tiče komunalnog segmenta i radova na infrastrukturi, još uvijek u snažnom investicijskom ciklusu.

– Svjesni smo da ta sva raskopanost stvara kod ljudi nervozu, no apeliram da ju malo smanjimo i budemo strpljivi, jer, budimo realni, ono što se danas rješava i ostvaruje na području Koprivnice je nešto što se obećavalo desetljećima. I kad pričamo o ovom obuhvatu investicija, teško da se moglo očekivati da će sve ići po špagi i da nećemo imati prometnih čepova – objasnio je Jakšić.

Prijelaz od Pavelinske prema Ulici Ivana Česmičkoga bit će gotov do 1. rujna

Kada je riječ o investicijama i radovima koji su u planu, gradonačelnik je naglasio kako će one pratiti sanaciju nakon Aglomeracije, a pratit će se i izgradnja drugog kolosijeka pruge gdje će također biti gradskih intervencija.

– Pavelinska je zatvorena te se izvođač konačno sprema početi s rješavanjem prijelaza od Pavelinske prema Ulici Ivana Česmičkoga. Grad će to pratiti sa stazom koja ide prema Koprivničkom Ivancu, a najava je, od strane izvođača Cengiza i HŽ-a, da će se riješiti do 1. rujna. Naša tendencija, dakle Grada Koprivnice, Koprivničkih voda i tvrtke Radnik koja je izvođač radova na Aglomeraciji, jest da u Pavelinskoj, koja ima ogroman zahvat na kanalizaciji, treba riješiti dio do skretanja prema Podravki i to kako bismo tu ulicu pustili u promet s 1. rujna – pojasnio je Jakšić.

>> Nakon nadvožnjaka i Pavelinske za promet se zatvara još jedna koprivnička ulica

Snimio Valentino Štefanek.

Kroz koji dan izvođač radova na rotoru bit će uveden u posao

Nadalje, kod radova na rotoru kod nadvožnjaka, dakle na križanju državne i Križevačke ceste, očekuje se uvođenje izvođača u posao kroz koji dan.

– Rok za završetak je četiri mjeseca i pritom neće biti klasičnog zatvaranja prometa – istaknuo je gradonačelnik.

>> FOTO/VIDEO: NAPOKON U promet pušten nadvožnjak preko željezničke pruge između Križevačke ceste i Starogradske ulice

Dodao je da je pred njima i rješavanje spojne ceste prema Herešinu.

U planu izgradnja rotora kod HAK-a i rekonstrukcija Starčevićeve

– To smo malo usporili jer smo morali uzeti u obzir to da Cengiz provodi svoju investiciju i da se čeka puštanje mosta Čarda u pogon te završetak rekonstrukcije Peteranske ceste i skrenuta nam je pažnja da sad ne radimo našu investiciju kako ne bismo imali još veće zakrčenje prometa. Spremamo se i za rekonstrukciju rotora kod HAK-a u Starogradskoj ulici i za rekonstrukciju Ulice Ante Starčevića. Papirnato ćemo biti spremni, ali odlučili smo pričekati da se riješi Aglomeracija, drugi kolosijek pruge i rotor kod nadvožnjaka – pojasnio je Jakšić.

Naglasio je kako se o ovim projektima pričalo desetljećima.

– Ovo je stvarno jedno veliko investicijsko vrijeme i ono što moram reći za ove posljednje dvije godine da nam je svima lajtmotiv rekonstrukcija središta Koprivnice, a to je isto investicija koja se čekala 10, 20, odnosno 30 godina. Drago mi je da smo u ovom mandatu pokazali da ta obećanja ostvarujemo i da smo sposobni iznijeti takve velike investicije – zaključio je gradonačelnik.

zatvori