Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Pola grada raskopano, građani negoduju zbog prilaza, Golubić: Počela je sanacija, izvođač radova mora sve vratiti u prvobitno stanje

Koprivnica i njena okolica posljednjih mjeseci su raskopane, a najaktualniji infrastrukturni radovi koji se odvijaju u našem gradu su oni u sklopu projekta Aglomeracija.

Kopaju se rovovi, mijenjaju se cijevi, prekida se opskrba pitkom vodom, a građani negoduju zbog neuređenih prilaza svojim dvorištima i kućama.

Kako nam je rekao Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, građani mogu biti mirni jer će se sve to sanirati u sklopu projekta, a jučer je tako počela sanacija u Ulici Miroslava Krleže.

– Sve ono što se ošteti, što je nužno raskopati i izvaditi van, sve se to mora sanirati u sklopu projekta. Činjenica je da u nekim ulicama imamo nekoliko mjeseci raskopane i pošljunčane vodove vodovoda i kanalizacije, a svi će oni biti sanirani i vraćeni u prvobitno stanje prije početka izvođenja radova. Izvođač radova je u obavezi apsolutno sve sanirati, sve vratiti u prvobitno stanje. Na određenim dionicama gdje je utvrđeno da je asfalt na stazama i na prometnicama loš, tu su Koprivničke vode i Grad Koprivnica donijeli odluku da ostatak asfalterskih radova koji nije prihvatljiv kroz projekt Aglomeracije, jer on pokriva samo sanaciju rova, financiraju oni – objasnio je pročelnik.

Golubić je naglasio da je Aglomeracija u visokoj fazi radova.

– Nažalost nemam dobre vijesti za građane što se tiče tih radova i privremenih regulacija prometa, jer očekujemo da se slično stanje nastavi do kraja godine u našem gradu. Na više mjesta izvode se radovi što na vodovodu, kanalizaciji te na izgradnji retencijskih bazena i cjevovoda, a to su stvari koje su vrlo velike i zahtjevne za izvođenje. Uključeno je puno firmi na čelu s Radnikom iz Križevaca – kazao je Golubić.

Napomenuo je kako Koprivničke vode kao investitor tog projekta zajedno s Gradom usklađuju sve te radove kako bi se privremene regulacije prometa ipak odvijale tako da protočnost prometa, u toj mjeri da građani ne moraju previše čekati na pojedinim raskrižjima, ne bude upitna.

– Što se tiče terminskog plana aglomeracije, informacija kojom raspolažem je da sve ide prema planu i nadamo se do kraja 2023. da će biti zadovoljeni rokovi projekata Europske unije, kontrolnih tijela od strane ministarstva i Hrvatskih voda te da će angažirani izvođači radova sve odraditi u roku u skladu s pravilima projekta – zaključio je pročelnik.

zatvori