Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Svetom misom i koncertom završena proslava Dana općine Peteranec, Derdić: Protekla tri dana bila su apsolutni uspjeh

Završena je bogata proslava Dana općine Peteranec.

Današnji je dan započeo svetom misom i koncertom crkvenog zbora Crkve sv. Marka Evanđeliste, a završio je svečanim ručkom u obližnjem Društvenom domu u Sigecu. Uz svečani ručak i službeno je zatvoren europski samit “Peteranec and its 20 friendly communities from 10 EU countries to discuss future of Europe” – FEPE.

>> FOTO U Peterancu počinje samit FEPE, načelnik Derdić: U ostale članice Europske unije želimo prenijeti ono najbolje od nas

– Izuzetno nam je bilo zadovoljstvo i čast biti domaćin ovako jednog velikog europskog samita. Drago mi je što je projekt prepoznala Europska komisija i odobrila kompletno financiranje za organizaciju i posjet naših inozemnih partnera, sad već i prijatelja. Imali smo priliku uživati u gastro-etno događanjima i koncertima na trodnevnom samitu – kazao je Ivan Derdić, načelnik Općine Peteranec.

Dodao je kako su uz već spomenuti program kroz tri dana proslave održane i panel rasprave.

– Raspravljali smo o tri glavne teme – Green Europe, Healthy Europe i Strong Europe. Povezali se na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Posebno mi je zadovoljstvo što smo pokazali i poslali jednu lijepu poruku zajedništva i sinergije naše cijele lokalne zajednice. U etno i gastro dijelu sudjelovala su brojna društva, ne samo iz naše općine, već i iz cijele Koprivničko-križevačke županije – naglasio je načelnik.

>> FOTO/VIDEO Traje proslava Dana općine Peteranec uz bogat kulturno-umjetnički, sportski i zabavni program

Kako je rekao, ostao je ugodno iznenađen što se tražilo mjesto više sva tri dana i večeri ispod šatora.

– To znači da smo napravili sve kako treba te mogu proglasiti protekla tri dana apsolutnim uspjehom – zaključio je Derdić te zahvalio svima koji su bili uključeni u organizaciju proslave Dana općine Peteranec.

zatvori