Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Podravkašice počele s pripremama, Obrvan: Pred curama je crv sumnje i to im treba biti najveći motiv za rad

Rukometašice Podravka Vegete večeras su počele s pripremama za nadolazeću sezonu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene.

Podravkašice su tako u Sportskoj dvorani Vinko Zember odradile prvi trening na kojem su, između ostalog, službeno imale priliku upoznati novog trenera te novi-stari stručni stožer. Podsjetimo, stručni stožer čine pomoćni trener Marko Brezić, trener vratarki Matija Bilušić, kondicijski trener Nikola Golub te fizioterapeuti Asja Cestar i Bojan Savić, dok je novi trener prve ekipe Ivica Obrvan.

>> Podravka Vegeta ima novog trenera

Kako nam je to uoči prvog treninga rekao i sam Obrvan, od priprema se uvijek očekuje ono najbolje.

– Očekujem da se dobro pripremimo za ono što je najvažnije, a to je start prvenstva i da djevojke budu zdrave te da se dobro upoznamo kroz ovih prvih nekoliko dana treninga. Obavljat ćemo ovdje sve ono zamišljeno i igrati prijateljske utakmice, najvećim dijelom u Koprivnici. Zna se na što Podravka Vegeta cilja kada su u pitanju rezultati i očekivanja, no to se nikad ne može obećati, već željeti, a želi se i da hoćeš i da se trudiš na treninzima. Rezultat tada često puta zna biti pošten – poručio je novi trener.

Snimio Tomislav Matijašić.

Nastavio je i da je pred klubom veliki izazov s obzirom na to da je naslov prvakinja u domaćem prvenstvu izostao u zadnje dvije godine.

– Mislim da ga možemo osvojiti uz dužno poštovanje i respekt prema onome što je Lokomotiva bila zadnje dvije godine – prvak države, a mi ćemo to ove godine željeti i, nadam se, uspjeti pomrsiti račune. To se odnosi i na Kup koji je Podravka zadnje dvije sezone osvojila – naglasio je.

Kada je pak riječ o Europi, želja je osigurati plasman u Europsku ligu.

– Postavljati ciljeve koji će nas pritisnuti nema smisla, ali jako ćemo željeti da uđemo prije svega Europsku ligu i da se borimo za pozicije koje vode dalje. Hoćemo li u tome uspjeti ne znam, ali ono što bih ja jako volio je da ekipa u tom natjecanju prikaže igre koje bi zadovoljile sve nas koji radimo unutar kluba i navijače na prvom mjestu, ali i da u europskim utakmicama prikažemo bolji i uspješniji rukomet nego zadnjih nekoliko sezona – rekao je Obrvan.

Snimio Tomislav Matijašić.

Koprivničku ekipu dosad je pratio kroz utakmice i upoznat je s kvalitetom cura.

– Otišla nam je Iryna Stelmakh, vrlo važna igrača na poziciji pivotmena. Tu nismo nikog doveli i to je možda, ovako na prvu, pozicija koja nam je zbog brojnog stanja neophodna. Odlučili smo se da ćemo vidjeti kroz uvodni dio sezone pa eventualno reagirati, a Josipom Mamić zamijenili smo desno krilo za desno krilo, mislim da je to u redu. Bolji poznavaoci ženskog rukometa u ovom trenutku kažu da smo za Katarinu Pandžu dobili vrlu perspektivnu igračicu – spomenuo je osvrnuvši se na transfere.

U svakom slučaju, ekipu smatra zanimljivom, na kraju je istaknuo.

– Ispred ekipe je puno kolektivnog i individualnog rada da bismo sve to umijesili u tijesto kojim bismo bili zadovoljni. Pred curama je veliki izazov i crv sumnje koji im se stavio tijekom protekle sezone i to im treba biti najveći motiv za rad u narednoj sezoni – zaključio je Obrvan.

zatvori