Nedjelja, 5. svibnja 2024.

SDP opet napustio Skupštinu: Dok se neki drugi župani rukama i nogama bore protiv spajanja izbornih jedinica, kod nas je situacija takva da nema interesa

Sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije opet je imala buran početak jer su članovi Kluba SDP-a i HSLS-a te HSS-a napustili Skupštinu.

Članovi SDP-a skupštinu su napustili zbog odbijanja prijedloga da se županija ne smije dijeliti u dvije izborne jedinice, dok su članovi HSS-a bili revoltirani odbijanjem molbe za stanku.

>> SDP I HSLS NAPUSTILI SKUPŠTINU Golubić: Naša županija ne smije se dijeliti na dvije izborne jedinice; njegov prijedlog odbijen

Prije izglasavanja dnevnog reda, SDP-ov Tomislav Golubić tražio je nadopunu dnevnog reda.

– Ne želimo da se naša županija dijeli na dvije izborne jedinice, a sada je prava prilika za takav zaključak jer prijedlog zakona je još 12 dana u e-savjetovanju. Skupština bi trebala donijeti zaključak bez obzira na to što će na kraju biti, kako bismo građanima mogli pogledati u oči – kazao je Golubić.

Nakon što je za tu točku glasalo samo osam članova skupštine, SDP-ovi članovi napustili su Županijsku skupštinu.

Tomislav Golubić poručio je kako župan Darko Koren u više navrata nije želio odgovarati na njhova pitanja te smatra kako je to odraz njegove pristojnosti prema tijelu koje su građani izabrali.

– Dok se neki drugi HDZ-ovi župani rukama i nogama bore protiv spajanja izbornih jedinica, kod nas je situacija takva da nema interesa – kazao je Golubić.

Na novinarsko pitanje što je dalje u planu, Golubić je odgovorio da im nije bila namjera opet napustiti Skupštinu, no željeli su ostati dosljedni.

Zaključno je dodao kako je neprirodno da Legrad i Koprivnica idu s Osijekom, a Križevci s Rasinjom u neku sasvim drugu izbornu jedinicu koja nema veze s prethodnom.

– U Skupštini smo se trebali konsenzusom svi s time složiti i zauzeti takav stav. No evo, osim nas i HSS je nažalost morao napustiti sjedinicu. Prošloga puta je HDZ-ovoj Verici Rupčić odobrena stanka, no ovoga puta HSS-u nije, očito da neki klubovi vrijede više nego neki drugi – rekao je Golubić.

zatvori