Subota, 4. svibnja 2024.

Pranjić: Želim biti najbolji trener kojeg je Koprivnica dala, a Saračevića sam gledao kao mentora, prijatelja i čovjeka

Sada već bivši trener prve ekipe Podravka Vegete Antonio Pranjić sigurno nastavlja svoj rukometni put.

Podsjetimo, Pranjić je u više navrata preuzimao klupu Podravke nakon odlazaka trenera, a posljednji put prije nekoliko mjeseci kada je ekipu poprilično dobro podignuo na noge osvojivši i Kup, no ugovor s koprivničkim klubom na poziciji trenera prve ekipe ipak mu nije produžen.

>> Podravka Vegeta ima novog trenera

– Sigurno je samo da ostajem u rukometu. Mlad sam, imam tek 32 godine i moje ambicije su velike. Želim biti najbolji trener kojeg je Koprivnica dala jer sam od samog početka u rukometnim vodama ovdje. U rukometu se vidim do kraja života – rekao nam je Pranjić.

Pranjić je, inače, svoj rukometni put započeo još kao dječak kada je na nagovor društva i bliskih prijatelja krenuo na treninge.

– Moram priznati kako mi se jako svidjelo i na prvu sam se zaljubio, a kasnije je sve išlo nekim svojim tijekom i eto, ostao sam u tome od rane faze života, samo sam karijeru promijenio iz igračke u trenersku – kazao je.

U Rukometni klub Podravka Vegeta stigao je pritom 2017. godine, a prije toga bio je trener u Rukometnom klubu Koprivnica.

– Bio sam trener 2004. godištu i ostvarili smo odličan rezultat te se plasirali nakon 20 godina u drugi krug završnice prvenstva Hrvatske. Nakon toga počeo je i uspon Rukometnog kluba Koprivnica s mlađim dobnim kategorijama, a to se vidi i po današnjim rezultatima. Nakon toga sam dobio poziv od Podravka Vegete što sam naravno i prihvatio – dodao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ponosan je što je do tog poziva došlo, a uslijedio je i brzi uspon, nastavio je Pranjić.

– Godinu dana sam radio video analize za trenera Zlatka Saračevića u prvoj ekipi, a onda sam od njega dobio poziv da se priključim stručnom stožeru kao pomoćni trener. To je bilo izuzetno veliko priznanje za moj rad, a od sezone 2019./2020. radio sam i kao pomoćni trener i kao glavni – podsjetio je.

U karijeri mu se do sada skupilo već puno lijepih trenutaka, a izdvojio ih je nekoliko.

– Dok sam bio pomoćni trener pobijedili smo aktualne prvakinje Europe u Koprivnici, a to je pobjeda koja nam je zaista puno značila. U mojoj drugoj sezoni plasirali smo na Final four Europskog kupa koji se nažalost zbog pandemije nije održao, a najdraža pobjeda mi je bila zadnja sada u Kupu – poručio je Pranjić.

>> FOTO/VIDEO: TAKO SE TO RADI! Podravkašice pobijedile Lokomotivu i po 25. put osvojile trofej u Kupu

Prisjetio se i Zlatka Saračevića za kojega kaže kako je bio izvrstan mentor od kojega je puno naučio.

– On je prvi trener od kojega sam imao prilike učiti o profesionalnoj strani rukometa. Na njega sam gledao kao na mentora, prijatelja i čovjeka koji je stvarno nesebično pomagao te mi je u svakoj situaciji pokušao prenijeti svoje ogromno iskustvo koje je skupio kao igrač i trener – istaknuo je.

Snimio Tomislav Matijašić.

No, iako je rukomet njegov poziv, Pranjić uživa i u drugim sportovima.

– Vrlo su rijetki oni dečki kojima nogomet nije broj jedan od malena, ipak to je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Kao dječak trenirao sam nogomet, a i danas ga jako često pratim te ga volim igrati rekreativno s prijateljima. Od ostalih sportova pratim i košarku, rekreativno vozim bicikl, a u zadnje vrijeme igram i tenis – otkrio je.

Slobodnog vremena nema baš puno, ali voli ga provoditi s obitelji.

– Kada imam slobodnog vremena, provodim ga sa ženom i kćerkom. Volimo boraviti u prirodi, otići na izlet ili duženje. Slobodno vrijeme koristim i za aktivno bavljenje sportom – zaključio je Pranjić.

zatvori