Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Počela bogata proslava Dana općine Peteranec, u Galeriji Ivan Sabolić otvorena vrijedna izložba

U Peterancu je počela bogata proslava Dana općine.

Blagdan Petrova slavi se tradicionalnom cjelodnevnom proslavom i bogatim kulturno-zabavnim programom. U 19 sati tako je otvorena izložba “Sakupljači i ostavštine: Ivan Sabolić” u organizaciji Muzeja grada Koprivnice u Galeriji skulptura Ivan Sabolić. Otvorena izložba po prvi puta svim zainteresiranima daje uvid u privatne zbirke slika, skulptura i predmeta primijenjene umjetnosti Ivana Sabolića. Proslava je nastavljena uz Aquarius band, glazbu i ples na pomoćnom igralištu NK Panonije.

Obilježavanje Dana Općine nastavit će se u petak svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Peteranec u 13 sati te službenim otvorenjem europskog samita “Peteranec and its 20 friendly communities from 10 EU countries to discuss future of Europe” – FEPE od 16 sati. Večer će zaključiti tamburaški sastav Cure iz centra na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Panonija od 20:30.

>> PETERANEC SLAVI SVOJ DAN Derdić: Očekuje nas pregršt sadržaja, a doći će nam i 200 inozemnih gostiju

Program u subotu započinje u 11 sati svečanim mimohodom zastava i narodnih nošnji. Mimohod će se održati na potezu od Područne škole Frana Galovića Peteranec, kroz ulicu Matije Gupca i Braće Radić do Kapetanije u Peterancu. Nakon mimohoda je planiran gastro-kulturno-umjetnički sajam na pomoćnom igralištu NK Panonije koji će trajati od 12 do 17 sati. Večer završava nastupom Zodiac banda na pomoćnom igralištu NK Panonije od 20:30.

Zadnji dan FEPE samita, u nedjelju, započinje svetom misom i koncertom crkvenog zbora u Crkvi svetog Marka Evanđeliste u 9:30. Nakon toga planirano je službeno zatvaranja samita FEPE u Društvenom domu u Sigecu.

zatvori