Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Još malo i selimo u zelenilo jer počinje Puna šuma rokenrola, Mihac Kovačic: Očekuje nas puno glazbe i radionice za najmlađe

Sve je spremno za početak Pune šume rokenrola, novog koprivničkog festivala koji će na Crnoj gori okupiti demo bendove iz cijele Hrvatske, a koji će se boriti za laskavu titulu najboljeg te tako osvojiti vrijedne nagrade.

Kao što smo već pisali, festival počinje 22. lipnja kada će se natjecati demo bendovi, dok je svojevrsno finale na rasporedu dan kasnije s još nekoliko odličnih nastupa.

Tomislav Mihac Kovačic, inicijator i organizator festivala, na današnjoj najavnoj konferenciji za medije rekao je da je iza stručnog žirija veliki posao s obzirom na to da su od 41 prijavljenog izvođača izabrali šest bendova koji će se natjecati prvog dana festivala.

>> PUNA ŠUMA ROKENROLA Mihac Kovačic: Pokrećemo dvodnevni festival, otvorene su prijave za demo bendove

– Bilo je zanimljivo slušati te sve izvođače različitih žanrova – od rocka, alternativnog rocka, heavy metala pa do glam rocka i drugih žestokih pravaca. Na kraju smo izabrali bendove Lei, Electric Purge, Flaner, Colostrum, Kal’s Penny te koprivnički The Haze. Bendovi počinju svirati od 16:15, dok će se u 16 sati održati izvlačenje redoslijeda nastupa. Vrata festivala otvaraju se u 15 sati – istaknuo je.

Snimio Tomislav Matijašić.

>> PUNA ŠUMA ROKENROLA Organizatori izabrali šest bendova koji će nastupiti na finalnoj večeri demo festivala

U 16 sati pak počinju i radionice za najmlađe pa će tako Andreja Živko održati likovnu radionicu. Prijave za radionicu moguće su putem Facebook stranice festivala, ali i na licu mjesta. Radionica je pritom besplatna, no roditelji će morati imati festivalsku ulaznicu koja iznosi simboličnih pet eura te vrijedi za oba dana festivala. Riječ je zapravo o donaciji kojom se pomaže u organizaciji, objasnio je Mihac Kovačic.

– Do 19:30 bismo trebali završiti s nastupima pa će onda nastupiti zagrebački bend Jabadera koji će kao gosti predstaviti svoj rad. U međuvremenu će stručni žiri odabrati pobjednika, a i publika će izabrati svog favorita. Bend kojeg izabere stručni žiri osvaja nastup na RockLiveu. Također, tu je Sveučilište Sjever te će studenti raditi audio i video spot pobjedničkom bendu. Pobjednički bend po glasovima publike Ogenj vodi na jednu svoju jesensku turneju – otkrio je.

Aktivnostima tu neće biti kraj jer će u večernjim satima članovi Astronomskog društva Perzeidi održati promatranje noćnog neba.

– Važno je naglasiti da komaraca ima u šumi i bilo bi se dobro zaštititi, no mi se trudimo malo ih smiriti, ne uništiti, ali bar malo udaljiti – rekao je Mihac Kovačic.

Snimio Tomislav Matijašić.

S obzirom na to da festival traje dva dana pripremljen je i teren za kamp koji će biti dostupan posjetiteljima, a u petak će pak moći uživati u svirci pobjedničkog benda iz prethodne večeri, ali i nastupima Gruntera te Ognja.

– Osim glazbe, u petak će se održati još dvije radionice za klince – Tinker Labs u 16 sati ima STEM radionicu, a nakon njih Striček Bobek sa Zagonetnim drvom održava specijalnu radionicu izrade instrumenata od materijala koji se pronađu u prirodi – kazao je Mihac Kovačic i dodao da festival u petak završava u 21 sat rock kvizom.

Snimio Tomislav Matijašić.

A kada se pak ugase reflektori glavne pozornice, tijekom oba dana festivala aktivnosti će se preseliti na Robin Jam stage, malu pozornicu gdje će okupljeni također moći pokazati svoje glazbene vještine.

– Stage će biti akustičnog tipa, bit će osvijetljen i na njemu će biti akustični instrumenti. Međutim, svatko može donijeti svoj instrument – ispričao je još Mihac Kovačic.

Konferenciji je ispred RockLivea prisustvovao i Denis Košćak kojemu je drago da je baš ovaj festival uključen u projekt.

Snimio Tomislav Matijašić.

– RockLive ima tradiciju suradnje s demo bendovima pa nam je drago da u Koprivnici postoji takvo događanje gdje se može izabrati bend koji dolazi na RockLive. Pobjednik otvara ovogodišnje izdanje festivala 27. srpnja, odnosno nastupa prvi. Festival zatvara Urban & 4, a u četvrtak otvara netko iz Pune šume rokenrola tako da je to jedna zaokružena priča – zaključio je Košćak.

zatvori