Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: DAN OPĆINE GOLA Milinković: Imamo raj na zemlji ovdje u Prekodravlju, dužni smo ga u zajedništvu i ljubavi podizati da bude još ljepši

Općina Gola danas slavi svoj Dan.

Nakon otvorenja novog školskog igrališta uslijedila je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gola kojoj su se odazvali članovi vijeća i drugi pojedinci iz društvenog, kulturnog i političkog života Gole, ali i brojni drugi gosti te prijatelji općine.

>> FOTO U Goli otvoreno novo školsko igralište, načelnik Milinković: Danas slavimo sport i zdravlje

Srdačnu dobrodošlicu svima im je na početku poželio Marijan Lukčin, predsjednik Općinskog vijeća Općine Gola.

Načelnik Općine Gola Stjepan Milinković srdačno je dočekao goste, a u svom govoru najprije je istaknuo da je Gola općina kontinuiteta.

– Nešto smo napravili, neki radovi su u tijeku, a nešto ćemo i napraviti “ako bumo imali glave skupa kak nas je poučaval pokojni Joža Friščić”. To je jedini recept da ostvarimo naše strateške ciljeve. Prvi i osnovni nam je demografska opstojnost i demografska obnova i u tom dijelu sa zadovoljstvom moram reći da 110 djece imamo u sedam odjeljenja našeg vrtića, a podnijeli smo i zahtjev za građevinsku dozvolu za novi vrtić. Drugi strateški cilj nam je vatrogastvo – imamo ljudske potencijale i opremu te nam je cilj ući u profesionalni ustroj – kazao je načelnik.

Nastavio je da su poljoprivreda i stočarstvo njihov brend te da iako pada broj proizvođača, proizvodnja mlijeka u njihovoj općini raste. Kao još jedan strateški cilj istaknuo je turizam pa je u tom kontekstu prijevljen projekt Interpretacijskog centra. Nadalje, Milinković je naglasio i dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu pa im uskoro slijedi izgradnja jedne moderne ordinacije dentalne medicine koja će unaprijediti tu kvalitetu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Škola nam je isto prioritet, ali bez učiteljskog entuzijazma, volje i želje nema napretka i jako me veseli suradnja koju imamo s njima. Značajna sredstva ulažemo i u crkvu. Imamo tri kluba, razvijen sportski život i život udruga i to je ono što nas drži na okupu i može unaprijediti život u našoj sredini – rekao je načelnik.

Na kraju svog srdačnog govora zahvalio je svima koji doprinose razvoju i napretku Gole.

– Sretan sam da su divni odnosi među nama i da se slažemo. Naš je moto “Radi, voli, moli” Raj na zemlji ovdje u Prekodravlju imamo, dužni smo ga u zajedništvu i ljubavi podizati da bude još ljepši, da svi s radosti dođu, da žive u ljubavi, zajedništvu i prijateljstvu. Neka nam živi ljubav, neka nam živi zajedništvo, prijateljstvo, naša Gola, Koprivničko-križevačka županija i jedina domovina Hrvatska – zaključio je načelnik.

Uime svih načelnika uzvanicima se obratio načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj koji je istaknuo da je Gola prekrasan kraju kojem je toliko toga lijepog izgrađeno.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je da svaki raj stvaraju ljudi i da je to u Goli zaista primjer.

– Kad dođemo u Golu možemo reći da je posebno posebna po mnogočemu te da zahtijeva jedan drugačiji pristup organizacije života i ona je dovedena do savršenstva, a na to ukazuju svi rezultati. Iskreno se radujem svakom susretu jer ovdje svjedočimo mnogim veselim trenucima – zaključio je župan.

zatvori