Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO U Goli otvoreno novo školsko igralište, načelnik Milinković: Danas slavimo sport i zdravlje

Velik je dan danas za Golu, pokraj Osnovne škole Gola otvoreno je novo školsko igralište.

Podsjetimo, riječ je o radovima koji iznose oko milijun kuna, a Općina Gola sufinancirala je pritom 650.000 kuna, dok je za ostatak izdvojila Koprivničko-križevačka županija.

Cilj projekta bio je unaprijediti sportsku infrastrukturu te popularizirati sport i fizičku aktivnosti u lokalnoj zajednici, a što se tiče konkretnih radova, na igralištu je postavljen višeslojni sustav visoke elastičnosti izveden u kombinaciji s podlogom od granulirane gume. Postavljena su i dva koša za košarku, a napravljena je atletska staza te teren prilagođen skoku u dalj. Izgrađeno je još vježbalište koje se sastoji od nekoliko sprava te je ukupna površina novoobnovljenog igrališta 2.153 metara kvadratnih.

Kako je to rekla ravnateljica Osnovne škole Gola Violeta Pranjić, ovaj dan očekivao se s nestrpljenjem.

– Staro igralište bilo je u lošem stanju i nije ga se moglo koristiti za tjelesnu i zdravstvenu nastavu. Ovo igralište bit će na raspolaganju učenicima, ali i ostalim sportašima s područja Koprivničko-križevačke županije. Svi smo svjesni da učenici provode vrijeme na mobitelima, sve se manje kreću. Vjerujem da će ovo igralište motivirati djecu na veću tjelesnu aktivnost. Od danas će tjelesni učenici imati na novom igralištu, ali se nadam da će vrijeme i nakon škole provoditi na njemu – kazala je.

U sličnom tonu nastavio je i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

– Danas slavimo sport i zdravlje. Kaže ona poznata “Zdrav duh je u zdravom tijelu”. Neka nas ovaj susret ojača u tome – igralište će unaprijediti sportski život i sportski duh u Goli – napomenuo je.

Novo igralište otvorio je pak koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je pohvalio dobar odnos Županije i Općine što najbolje pokazuje ovo igralište.

zatvori