Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Velik broj zainteresiranih na obilježavanju Međunarodnog dana muzeja u Đurđevcu

Muzej grada Đurđevca okupio je velik broj zainteresiranih posjetitelja na obilježavanju Međunarodnog dana muzeja. Tim povodom organizirane su različite izložbe te koncert.

Uoči koncerta, ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel osvrnula se na značaj Međunarodnog dana muzeja. Istaknula je kako postoje tri izdvojene problematike suvremenog života navedene u UN-ovim ciljevima održivog razvoja.

– Prva se odnosi na očuvanje globalnog zdravlja, druga tema tiče se važnosti poduzimanja hitnih mjera za borbu protiv poremećaja klime, a treća izdvojena tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja usmjerena je na zaštitu, obnovu i promicanje održive uporabe kopnenih ekosustava – poručila je.

Iz Grada Đurđevca navode kako đurđevački muzej kontinuirano potiče mlade kroz različite programe, radionice i izlože. Također, usmjeren je i na suradnju s obrazovnim institucijama te udrugama kroz različite vidove aktivnosti, kretanja i upoznavanja s baštinom.

– Na tragu internacionalnosti i upoznavanja s kulturama drugih sredina, muzej je otvorio vrata inozemnoj izložbi francuskog slikara i grafičara Henrija de Toulousea de Lautreca. Uz ovu izložbu posjetitelji su mogli razgledati Interpretacijski centar Picokijade te aktualnu izložbu Andreje Živko “Boje u pokretu” – kazali su iz Grada.

Spomenimo kako je kraj večeri bio obilježen koncertom renomiranih glazbenika iz Riječkog klavirskog trija.

zatvori