Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Ogenj ima novi singl: Tema je ozbiljna i intimna, a opasna za dušu i tijelo

Koprivnički bend Ogenj nakon sušnog i mirnog razdoblja od tri godine objavio je novi singl naziva “Da sam znal”.

Kako govore dečki iz benda, riječ je o ljubavnoj pjesmi koja u novom sastavu benda predstavlja otvaranje za treći studijski album.

– Da sam znal sarkastična je priča o “staromodnoj” ljubavi između muškarca i žene, između borbe pameti i srca, hormona i mudrosti. Tema je ozbiljna i intimna, a opasna za dušu i tijelo, pa je prema tome glazba natrpana stilistički, produkcijski i tekstualno, što bi sa vizualnim dijelom trebalo dočarati usamljenost, razočaranje, bol koje ostavlja čovjeka praznim. Osim standardnog instrumentarija Ognja, obogatili smo snimku još pokojim neuobičajenim zvukom koje obogaćuje zvučnu sliku – ističu.

Tekst potpisuje Tomislav Mihac Kovačic, glazbu Denis Kuzel, Borna Ilić, Petar Šimčić i Tomislav Mihac Kovačic, a za aranžman su zaslužni Denis Kuzel, Leonradno Ivačić, Petar Šimčić i Tomislav Mihac Kovačic.

– Koncept za spot je jednostavan. Nije previše direktan, no nije ni toliko apstraktan. Više puca na podsvijest i simboliku. Pustinja je vrela po danu, a ledena u noći i kad zapneš na takvom mjestu nije neko turističko iskustvo. Nas četvorica postavljeni u krug jedni prema drugima okruženi tim prelijepim noćnim, pustinjskim krajolikom osvijetljenim koncertnom i snimateljskom rasvjetom – otkrivaju u Ognju.

Spomenimo i da je grafiku koja je pripremljena za digitalno izdanje izradio poznati koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans.

>> FEŠTA ZA PRAZNIK RADA Na novom trgu sajam cvijeća, koncerti domaćih bendova i Petra Graše, brojne radionice i prvosvibanjski grah…

Dodajmo da Ogenj možete slušati već večeras u sklopu obilježavanja Praznika rada.

zatvori