Subota, 11. svibnja 2024.

FEŠTA ZA PRAZNIK RADA Na novom trgu sajam cvijeća, koncerti domaćih bendova i Petra Graše, brojne radionice i prvosvibanjski grah…

Ovogodišnji Praznik rada Koprivničanci i njihovi gosti slavit će na novoobnovljenom Zrinskom trgu.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je bogat program proslave Praznika rada koji će se odvijati od 29. travnja do 1. svibnja.

– Napokon se vraćamo na naš obnovljeni trg, u naše središte koje je nakon situacije s koronom i građevinskih radova konačno spremno primiti sve naše sugrađanke i sugrađane. Vraćamo se na mjesto gdje smo svi zajedno navikli slaviti velike stvari i okupljati se u jednoj dobroj atmosferi i uopće ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Proslava Praznika rada ima posebno mjesto u povijesti grada Koprivnice i našim manifestacijama. Uz nastupe našim domaćih “porinovaca”, posjetitelji će moći uživati u svjetlosnom mapiranju, tamburaškoj večeri, podjeli prvosvibanjskog graha te nastupu Petra Graše – istaknuo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Izvor: Grad Koprivnica

Koprivnički Komunalac dugogodišnji je partner Grada Koprivnice u organizaciji proslave Praznika rada, a i ove godine odrađuje tehnički dio posla. Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec iskoristila je priliku da predstavi novi KC Zvonček.

– Riječ je o komunalnom glasniku Grada Koprivnice koji je ove godine tiskan u 12.000 primjeraka na 24 stranice. Obrađuju se teme komunalne i zelene infrastrukture, gospodarenje otpadom i ostalim aktualnostima vezanim uz naš grad. Distribucija je počela danas i bit će dostavljen na sve kućne adrese – kazala je Tetec.

Osvježavajuću potporu manifestaciji godinama pruža stalni partner Carlsberg Croatia.

– Naš je zadatak da nitko od posjetitelja ne ostane žedan, a tako će biti i ove godine. Mi smo izuzetno ponosni što ovaj festival već dugi niz godina nosi naziv našeg lokalnog brenda Pan, za koji znamo koliki ima značaj za Koprivnicu i okolicu. Uz našu standardnu ponudu piva Pan, pozivam vas da na manifestaciji degustirate novi okus Somersbyja marakuja/naranča – istaknula je Doris Ravlić uime Carlsberg pivovare.

Direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan naglasio je da se radi o jedinstvenom sajmu jer će na njemu osim ukrasnog bilja svoje mjesto naći i kopriva.

– Drugim riječima, Koprivnica si iz povijesnih razloga može dozvoliti izložbu onoga što neki smatraju dračem – zaključio je Labazan.

Što se tiče samog programa, već u subotu od devet sati na Trgu bana Josipa Jelačića otvara se Sajam cvijeća i koprive koji posjetitelji mogu posjetiti do 20 sati. Istog dana od 10:30 do 12 sati održat će se tradicionalne dječje igre u gradskom parku i na Zrinskom trgu, a od 11 sati počinje Podravkin kulinarski show.

Subotnja večer rezervirana je za glazbeni program pa tako nastupaju Vojkan Jocić i Bruna Matić – Noise, Miroslav i Gordana Evačić te Ogenj i Folklorni ansambl Koprivnica. Spomenimo da od 20 sati počinje Svjetlosna priča pročelja Knjižnice – 3D mapping.

U nedjelju od devet do 20 sati moći će se posjetiti Sajam cvijeća i koprive na Trgu bana Josipa Jelačića, a od 10 sati se na Zrinskom trgu obilježava Svjetski dan plesa. Nedjelja je rezervirana za tamburaška večer pa tako nastupaju Cure Iz CEntra i Tamburaši za dušu.

Ponedjeljak počinje budnicom ulicama grada Koprivnice, otvoren će biti i Sajam cvijeća i koprive. Nadalje, od devet do 12 sati na Zrinskom trgu organizira se registracija bicikala u suradnji s Policijskom postajom Koprivnica, zatim predstavljanje Old timer kluba Biciklin i radionica na engleskom s Helen Doron školom. Točno u podne u gradskom parku dijelit će se prvosvibanjski grah pod pokroviteljstvom Podravke, a od 20:30 publiku će zabavljati Petar Grašo.

zatvori