Srijeda, 8. svibnja 2024.

Načelnik Koprivničkog Ivanca Zoran Vrabelj: U nadi da ćemo moći i više izdvajati za poboljšanje kvalitete života naših mještana, želimo sretan Uskrs uz obilje mira, zdravlja, sreće i ljubavi

Radno je u Općini Koprivnički Ivanec. Osim brojnih važnih infrastrukturnih projekata, radi se i na poboljšanju kvalitete života mještana te zadovoljavanju njihovih potreba.

Općina Koprivnički Ivanec tako po prvi puta dijeli uskrsnice. Mještanima bez primanja i mještanima čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze 200 eura isplaćena je uskrsnica u iznosu od 30 eura. Mještanima s ukupnim mjesečnim primanjima od 200 do 370 eura isplaćena je uskrsnica u iznosu od 20 eura.

Uz to, u Općini Koprivnički Ivanec uskoro počinje gradnja novog vrtića. U tijeku su pripreme za raspisivanje javne nabave.

– U poslovnoj zoni su započeli radovi investitora, ali očekujemo da će uskoro i ostali koji su kupili parcele krenuti u izgradnju, što nas svakako raduje s obzirom na to da se radi o djelatnostima koje zapošljavaju ljude. Nadamo se, a i imamo konkretne upite da dobijemo nove “stanare” u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec. Trenutno su ostale tri čestice na raspolaganju – poručuje načelnik Zoran Vrabelj.

>> Poslovna zona Koprivnički Ivanec ima novog stanovnika, tvrtka iz Koprivničkih Bregi planira širenje i nova zapošljavanja

Također, izvode se radovi na novoj pješačkoj stazi u Ulici Braće Radić – faza 1. Vrijednost investicije je 1,3 milijuna kuna s PDV-om. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste Koprivničko-križevačke županije ide se pak i u obnovu ceste u Ulici Matije Gupca i Braće Radić, dodaje Vrabelj.

Snimio Tomislav Matijašić.

Što se pak tiče ulaganja u sport, izgrađen je novi sportski objekt u Koprivničkom Ivancu te će uskoro biti postavljeni reflektori i ograda. Uz to, trenutno se adaptira sportski objekt u Kunovcu.

– Valja spomenuti i da smo sportski objekt u Botinovcu spojili na vodovodnu mrežu. Vrijednost investicije je otprilike 155.000 kuna – poručuje Vrabelj.

>> Sportski objekt u Koprivničkom Ivancu je obnovljen, na samom otvorenju derbi općinskih rivala

Spomenimo i da je Općina u izradi dokumentacije za župnu kuriju i društveni dom u Kunovcu.

– Prijavili smo se ili se trenutno prijavljujemo na mnoge natječaje ministarstva, europskih fondova, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te Koprivničko-križevačke županije za koje se nadamo u pozitivne ishode, a od nekih smo već dobili pozitivna rješenja – govori Vrabelj i zahvaljuje svim partnerima koji su na bilo koji način pomogli u razvoju općine.

Uz sve investicijske projekte koje su pokrenute, Općina redovno sufinancira rad udruga, pomaže studentima, redovno isplaćuje rodiljne naknade, a pomaže i socijalno ugroženim stanovnicima općine za koje je i povećan iznos socijalne naknade. Uz to, uskoro će biti raspisani natječaji za mlade obitelji te poduzetnike, kao i natječaj za rušenje starih i dotrajalih kuća.

– U nadi da ćemo u budućnosti moći i više izdvajati za poboljšanje kvalitete života mještana Općine Koprivnički Ivanec, svim žiteljima Koprivničko-križevačke županije te mještanima Općine Koprivnički Ivanec želimo sretan i blagoslovljen Uskrs uz obilje mira, zdravlja, sreće i ljubavi – zaključuje Vrabelj.

zatvori