Petak, 3. svibnja 2024.

Uz sestre Kalaus boje Podravka Vegete će braniti i sestre Pandža, u klub stigla Katarina

Katarina Pandža nova je igračica Podravka Vegete od nadolazeće sezone.

Izvijestili su to iz koprivničkog kluba i dodali da je riječ o 20-godišnjoj reprezentativki Austrije hrvatskih korijena, a ugovor je potpisala na tri godine. Pritom primarno igra na poziciji lijevog vanjskog, no igrala je i na ostalim vanjskim pozicijama.

– Trenutno je igračica njemačkog TUSSIES Metzingen u koji je prije četiri godine stigla iz austrijskog Hypa gdje je provela prvih 10 godina svoje rukometne karijere. S obzirom na to da je jako dobro znala svoj cilj, već je sa 17 godina otišla iz Beča i zaigrala u puno jačoj, njemačkoj Bundesligi. Kad se govori o reprezentaciji, bila je u svim selekcijama reprezentacije Austrije, no kvalitetom je svakako pokazivala da može puno više, stoga je relativno mlada, s tek 17 godina debitirala za seniorsku reprezentaciju – ističu u klubu.

Nastupala je i za mlađe reprezentacije pa je na Europskom prvenstvu s kadetkinjama 2019. godine u Sloveniji sa 66 golova bila najbolja strijelkinja tog prvenstva, a nakon toga je i 2021. na Europskom prvenstvu za juniorke ponovila uspjeh s ukupno 68 postignutih pogodaka. S 19 godina sa seniorskom reprezentacijom Austrije nastupila je i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, dodali su u klubu.

Spomenimo da će Katarina rukometni teren dijeliti sa svojom sestrom Anom koja je pak u Podravku stigla u ožujku prošle godine. Zanimljivo, bit će to drugi sestrinski par u ovom klubu s obzirom na to da u Podravki zajedno već igraju blizanke Dora i Larissa Kalaus.

>> U Podravka Vegetu pristigla još jedna mlada talentirana igračica

Katarina Pandža je po potpisivanju ugovora za klupske stranice kazala kako je izuzetno zadovoljna što će od sljedeće sezone nositi dres najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba.

– Ovo je klub s tradicijom i velikim rezultatima i dolazak ovdje puno mi znači. Baš kao i Ana i ja sam zbog tate jako vezana za Hrvatsku. Bit će mi jako drago ponovno igrati sa sestrom jer smo dugo igrale zajedno i mislim da je ovo bio najbolji izbor za mene. Sretna sam da ću biti dio planova i ciljeva za sljedeću sezonu i veselim se početku priprema i novim izazovima u svojem novom klubu – poručila je.

zatvori