Nedjelja, 5. svibnja 2024.

U Podravka Vegetu pristigla još jedna mlada talentirana igračica

U novoj sezoni će se redovima Podravka Vegete pridružiti mlada i talentirana juniorska reprezentativka Austrije Ana Pandža.

Iz kluba su poručili kako je ugovor s Podravkom potpisala na tri godine.

– U aktualnoj sezoni ova 18-godišnjakinja nosi dres austrijskog Hypa gdje igra posljednjih 12 godina. Ovo je njezina druga sezona u prvoj ekipi s kojom je osvojila austrijski kup. Primarno igra na poziciji srednjeg vanjskog, a posebnu je pažnju privukla na sebe na Europskom prvenstvu za juniorke 2021. godine gdje je okrunjena titulom igračice utakmice u utakmici s Hrvatskom, no svojim je talentom iskakala još kao kadetkinja u austrijskim reprezentativnim redovima – objasnili su.

Ana je po potpisivanju ugovora istaknula kako joj je bio cilj igrati u Hrvatskoj jer joj je otac iz Hrvatske, a to je bila i njegova želja.

– Kad je došao poziv iz Podravke odmah sam znala da želim doći i da je to nova prilika da zaigram na međunarodnoj razini i pokažem što mogu. Prema nekim mojim razmišljanjima, hrvatska liga je i puno jača od austrijske, a još veće značenje za mene imaju europske utakmice – rekla je.

U klubu su spomenuli i kako je Anina obitelj pravi primjer sportske obitelji. Naime, otac joj je bio nogometaš, a sestra Katarina je također u profesionalnom rukometu i trenutno igra za Metzingen, dok je najmlađa sestra također već šest godina u rukometu.

– Izuzetno nam je drago da će nam se u novoj sezoni priključiti ova mlada talentirana igračica i vjerujemo da će svojim odličnim igrama razveseljavati publiku. Ani želimo da se što bolje prilagodi u novoj sredini te da ju u nastavku karijere zaobilaze ozljede da može u potpunosti uživati u svojoj velikoj ljubavi, rukometu – zaključili su.

zatvori