Nedjelja, 28. travnja 2024.

Sredstvima ITU mehanizma napokon bi trebao biti riješen ‘divlji’ pružni prijelaz prema Draganovcu

Sredstvima odobrenima putem ITU mehanizma napokon bi trebao biti riješen prijelaz preko pruge na koprivničkoj zaobilaznici koja grad dijeli od Draganovca, Starigrada i Bakovčica.

Rekao je to na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić nakon što je Nenad Martinaga iz redova HSS-a upitao prikupljaju li se sredstva za ITU mehanizam i kada će se vidjeti prvi planovi.

Jakšić je tako podsjetio da je Koprivnici za ITU mehanizam odobreno 18 milijuna eura, projekt se provodi s partnerima, to jest devet okolnih općina, a željena lista je pripremljena i izglasana te je inicijalna prijava poslana u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Naravno da ta željena lista ne znači da će sve biti tako jer i to mora proći određeno ocjenjivanje i prioritizaciju nakon koje će se reći na što možemo potrošiti sredstva, a na što ne – objasnio je Jakšić.

Osim spomenutog prijelaza preko Podravske magistrale i izgradnje staze, želja je da se adekvatno uloži u javni prijevoz i povezanost Koprivnice s okolnim općinama i uloži u pješačko-biciklističko infrastrukturu, a u planu je i rekonstrukcija gradske tržnice i izgradnja nove, kao i izgradnja nove knjižnice i još neki drugi projekti o kojima smo nedavno pisali.

>> ITU MEHANIZAM Koprivnica u narednim godinama dobiva novu tržnicu, knjižnicu, znanstveno-inovacijski park…

– To je sve stavljeno na papir i u dokumente, na nama je da vidimo kako će proći ocjenjivanje i nakon toga ide provedba – zaključio je Jakšić.

zatvori