Petak, 10. svibnja 2024.

I u DVD-u Reka mladi sve manje zainteresirani za vatrogastvo, predsjednica Lončarić: Djeci prezentiramo opremu, pokušavamo ih zabaviti

Lokalni DVD-ovi s područja Koprivnice i okolice bilježe pad broja članova, posebice mladih.

Iako su u DVD-u Reka zasad zadovoljni članstvom, što nam je potvrdila predsjednica društva Martina Lončarić, pad broja mladih se ipak osjeti.

– Ima nas 25, ali drastično opada broj mladih članova. Pokušavamo ići u vrtiće i škole i prezentirati djeci opremu i zabaviti ih, vesele se opremi. Roditelji djeci zadaju puno aktivnosti i nemaju slobodnog vremena kao prije pa se ne mogu baviti ničim takvim. Puno je djece tako i otišlo, izgubili smo članove, ali borimo se – naglasila je.

Zainteresiranu mladež pritom je pozvala da se pridruži DVD-u.

– Želim svima da se učlane, nije to ništa strašno, putuje se i svašta se obiđe, druži se, sklapaju se nova poznanstva i prijateljstva. Neka djeca nisu željela ići u kamp, ali kada vide da dolaze djeca iz svih županija i kada se druže, onda se ne mogu odvojiti. Ostali smo u kontaktu s DVD-om Viljevo, to je virovitičko područje; djeca su stvorila takve kontakte da je to za ne povjerovati – zaključila je Lončarić.

>> FOTO Članovi DVD-a Reka lani imali sedam intervencija, na skupštini se prisjetili preminulog kolege Stjepana Futača

Spomenimo da su članovi DVD-a Reka na nedavno održanoj 72. godišnjoj izvještajnoj skupštini predstavili rezultate ostvarene u protekloj godini te planove za tekuću 2023. godinu.

>> Usprkos brojnoj opremi DVD-u Starigrad fali mlađih članova, predsjednik Cvrtila: Pokušavamo ih ne pridobiti, već potaknuti da zavole vatrogastvo

Podsjetimo, s istim problemima susreću se i u obližnjem DVD-u Starigrad o čemu smo već pisali.

zatvori