Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Reka lani imali sedam intervencija, na skupštini se prisjetili preminulog kolege Stjepana Futača

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Reka na svojoj 72. godišnjoj izvještajnoj skupštini predstavili su rezultate ostvarene u protekloj godini te planove za tekuću 2023. godinu.

Sjednicu je otvorila predsjednica Martina Lončarić koja je pozvala okupljene da minutom šutnje odaju počast nedavno preminulom Stjepanu Futaču, dugogodišnjem predsjedniku i zapovjedniku DVD-a te umirovljenom voditelju smjene u JVP-u Koprivnica.

Darko Lončarek, zapovjednik društva, u svojem je izvješću istaknuo kako je DVD lani intervenirao na sedam požarnih i tehničkih intervencija, i to s 29 vatrogasaca.

– Društvo je lani obilježilo sedam desetljeća postojanja velikom svečanošću, a dobili su novo kombi vozilo, dok su svoje dotadašnje dali DVD-u Željezničar. Sudjelovali su u svim događanjima i vježbama u organizaciji VZG-a Koprivnica, predsjednica Martina Lončarić uspješno je stekla zvanje vatrogasnog časnika, a mladež je nastupila na državnom natjecanju u Čakovcu. Isto tako, cijele godine održavali su i modernizirali opremu te aktivno sudjelovali u svim događanjima u Reki gdje su dobrovoljni vatrogasci i dalje nosioci društvenog života – istaknula je Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Dodala je da je plan u ovoj godini i dalje biti aktivno društvo koje organizira i sudjeluje u svim vatrogasnim aktivnostima, a kojima je operativna spremnost i dalje na visokoj razini.

Sva izvješća i planovi prihvaćeni su jednoglasno, a dobar rad pohvalili su i gosti.

– Vi ste ekipa koja je spremna dati svoje slobodno vrijeme i energiju da bi sačuvali svoje mještane i mjesto, a samim time i sam grad. Sve planove ćemo maksimalno popratiti, a mogu reći da je lako dizati proračun i za VZG i sve DVD-e kad znamo da imaju sjajne ljude koji ostvaruju sjajne rezultate – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te se i on osvrnuo na velik trag kojeg je pokojni Stjepan Futač ostavio i na dobrovoljno, ali i na profesionalno vatrogastvo u Koprivnici.

Na kraju skupštine priznanja za svoj rad primili su Zdravko Lončarek za 50 godina rada u DVD-u te Milan Manojlović i Martin Malogorski za 60 godina rada u DVD-u Reka. Saša Srbljan, Jurica Jagarinec i Dejan Šestak dobili su zahvalnicu JVP-a i VZG-a Petrinja za doprinos i pomoć u sanaciji posljedica od potresa.

zatvori