Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Ema Lončar druga, a Josip Godek treći na frizerskom natjecanju učenika u Zagrebu

Budući frizerski, makeup i nail art majstori Strukovne škole Đurđevac imali su priliku pokazati što su naučili u svom dosadašnjem obrazovanju i tko je među njima najbolji.

Tako je 62 učenika iz 11 strukovnih škola Republike Hrvatske sudjelovalo na frizerskom, makeup i nail art natjecanju Beauty & Hair Expo Zagreb koje je održano na Zagrebačkom velesajmu.

Iz Strukovne škole Đurđevac natjecalo se petero učenika iz sektora frizerstva i po jedan učenik iz sektora kozmetičar i pediker. Učenici završnog razreda prezentirali su svoja znanja, vještine i kreativnost u radovima na zadanu temu.

U oblikovanju frizure na temu retro stila učenica Ema Lončar osvojila je drugo mjesto, dok je učenik Josip Godek osvojio treće mjesto u oblikovanju svečane frizure.

U natjecanju izrade frizura i kreativnog šišanja kose sudjelovali su još i Lucrecia Kalavarić, Gabriel Andrašić te Leonarda Šelimber. Učenicima frizerima mentorica je bila strukovna učiteljica Anica Čorba.

U natjecanju nail art natjecala se Nina Špiranec kojoj je mentorica bila strukovna učiteljica Sonja Amidžić, dok se u natecanju makeup-a natjecala Gabrijela Kovačević, a mentorica joj je bila strukovna učiteljica Željka Grobenski Senjan.

Učenici i njihove mentorice zahvalni su ravnatelju Darku Špoljaru na punoj podršci u unaprijeđenju i usavršavanju struka.

>> FOTO Kozmetičarka Lidija Sović i njena učenica Petra Žugec pomele konkurenciju na velikom beauty natjecanju u Zagrebu

Dodajmo da je na natjecanju nastupila i koprivnička kozmetičarka Lidija Sović s učenicom  Petrom Žugec koja je u kategoriji makeup-a na insipiraciju hit serije Wednesday osvojila prvo mjesto.

zatvori