Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Kozmetičarka Lidija Sović i njena učenica Petra Žugec pomele konkurenciju na velikom beauty natjecanju u Zagrebu

Koprivničanka Lidija Sović i njezina učenica Petra Žugec osvojile su prvo mjesto na natjecanju učenika kozmetičke struke u Zagrebu.

Naime, na Zagrebačkom velesajmu ovog se vikenda već tradicionalno održava natjecanje učenika srednjih obrtničkih škola, smjer frizer, u sklopu beauty događaja Hair & Beauty Expo. Riječ je o vodećem tematskom događaju u zemlji i okolici koji se pozicionirao kao međunarodna platforma za kozmetičku i frizersku industriju.

Natjecanje za učenike srednjih škola jučer je održano u organizaciji Profokus akademije, a inspiracija natjecanja bila je hit serija Wednesday.

– Na ovom natjecanju moja učenica drugog razreda Petra Žugec osvojila je prvo mjesto. Iskoristite smo karakterističan izgled, blijedu put, bordo usne, tamne podočnjake, malo se poigrale maštom i izrazile inovativnost i originalnost. Svi dijelovi lica predstavljali su skladnu cjelinu i jedinstvenu ideju te smo modnim dodacima i odjećom popratile temu natjecanja – objašnjava nam Sović.

Dodaje da su kriteriji ocjenjivanja strogi pa sudionici moraju voditi računa o puno elemenata poput kreativnosti, tehničkim vještinama, odabiru boja, tehnici nanošenja, konturama…

– Kako već dugo godina radim i vodim svoj salon u Koprivnici, a unatrag deset godina radim u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin u smjeru kozmetičara gdje imam predivnu radnu atmosferu i potpunu podršku u radu, po prirodi sam entuzijasta i volim izazove, te kad prepoznam talent u učeniku, dajem mu vjetar u leđa i pripremim ga za ovakav izazov – govori Sović.

Natjecatelje je ocjenjivao renomirani stručni žiri kojeg su ove godine činile poznate vizažistice Marina Mamić i Nikolina Zaninović Kokotović te influencerica Paula Sikirić.

– Spremati učenice za ovakva natjecanja nije jednostavno, iziskuje puno rada, odricanja, materijalnih troškova, ali nema tih novaca ni priznanja s kojima mi netko može platiti zagrljaj, osmijeh i uspjeh djeteta na tronu – zaključuje Sović.

zatvori