Petak, 3. svibnja 2024.

Županijskoj Zajednici sportova odobreno gotovo 300.000 eura, Lovković: Sve je više udruga i potrebe rastu, drago nam je da postoji interes

Za sufinanciranje sportskih aktivnosti na području Koprivničko-križevačke županije u ovoj godini osigurano je gotovo 300.000 eura, odnosno 20.000 eura više nego prošle godine.

Poručili su to iz Službe ureda župana nakon što su koprivničko-križevački župan Darko Koren i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković potpisali ugovor o izvršavanju Programa javnih potreba u sportu za 2023. godinu.

Koren je objasnio da se ovim ugovorom nastavlja kontinuitet ulaganja u područje sporta, kako kroz izgradnju sportske infrastrukture, tako i nastavkom ulaganja u sportaše, klubove i udruge kroz zajednicu sportova.

Izvor: kckzz.hr

– Svjesni smo kako je sport važan element razvoja zajednice i društva općenito. Kroz županijsku Zajednicu sportova sufinancira se rad ukupno 18 članica, odnosno 13 županijskih sportskih saveza, tri zajednice sportskih udruga gradova, jednu zajednicu sportskih udruga općine i jedan sportski klub. Prošle smo godine završili s kapitalnim projektima izgradnje sportskih dvorana i sa zadovoljstvom možemo reći kako smo značajno povećali dvoranske kapacitete koje već naveliko koriste učenici, sportaši i rekreativci – naglasio je.

Podsjetio je i da su obnovljena vanjska sportska igrališta u Goli, Kalniku i Kloštru Podravskom, a u planu je obnova igrališta kod Srednje škole Koprivnica te u Đelekovcu i Križevcima.

>> Koren: Srednja škola Koprivnica dobiva fotonaponsku elektranu, obnovit ćemo njeno igralište, ali i izgraditi novu srednju školu

Predsjednik Lovković zahvalio je pak Županiji na velikoj podršci u stvaranju uvjeta ravnomjerne zastupljenosti bavljenja sportom. Posebno je istaknuo važnost poticanja mladih na bavljenje sportom što će im donijeti brojne korisne vještine da ih usmjeri prema zdravom načinu života.

Izvor: kckzz.hr

– Bez ovih sredstava koja u skladu s pravilnicima ravnomjerno raspoređujemo na sve članice ne bi bilo moguće provoditi kvalitetne programe. Važno nam je da svi budu zadovoljni i da provodimo edukacije te pomažemo u opremanju prostora i sufinanciranju sportskih manifestacija. Sve je više udruga i potrebe rastu, stoga vam hvala i na projektima izgradnje dvorana koje su multifunkcionalne i zadovoljit će interese klubova, udruga i rekreativaca. Drago nam je da interes za sportom raste, a mi ćemo i dalje nastojati kroz svoj rad pomagati svima na najvišoj organizacijskoj i kvalitativnoj razini – zaključio je Lovković.

Spomenimo da su potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko i viša stručna suradnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Barbara Domović.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori