Subota, 4. svibnja 2024.

RADOVI NA ZRINSKOM Jakšić: Puno je starih instalacija za koje nisu postojali nacrti, problem je i manjak radnika, zbog toga je rok pomaknut

Radno je u središtu Koprivnice, punom parom dovršavaju se radovi na Zrinskom trgu, ali i Trgu bana Josipa Jelačića.

Trenutno se tako postavljaju završni opločnici, asfaltiran je prilaz Svilarskoj ulici i dio Florijanskog trga, a polako se uređuje i hortikultura. Da rekonstrukcija trgova ide prema kraju potvrdio nam je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Pokazali smo da smo spremni realizirati obećanja, iako je projekt nekad bio jako kisela jabuka i vrlo zahtjevna priča – naglasio je.

>> FOTO Počela sadnja novih stabala na Zrinskom trgu, krasit će ga crvenolisni japanski javori, kuglaste plave i zelene smreke, ukrasne trave…

Osvrnuo se i na kašnjenje završetka radova, odnosno produžetka roka za tri mjeseca, točnije do 31. ožujka.

– U središtu Koprivnice zahtjevno je to što ima jako puno starih podzemnih instalacija za koje nisu postojali nacrti i tu su se pojavili određeni problemi koji su doveli do toga da se rok pomakne za tri mjeseca. Naravno, moramo spomenuti i problem koji danas postoji u Hrvatskoj i Europi – manjak radne snage i problem dobave materijala – objasnio je Jakšić.

>> Problemi s instalacijama, nacrtima i dobavom materijala prolongirali radove, poznat je novi datum završetka obnove trgova

No, mišljenja je da je važno priču držati pod kontrolom, ali i da polako vidimo novu vizuru budućeg središta Koprivnice.

– Drago nam je da dobivamo jako puno pozitivnih povratnih komentara, očito je da se ljudima sve to sviđa. Još nam je draže da dajemo novi pečat gradu, novo mjesto susreta, veselja i zabave te novo mjesto za stvaranje novih uspomena i sjećanja, to je ono što želimo da Koprivnica bude u 21. stoljeću – zaključio je Jakšić.

zatvori