Subota, 27. travnja 2024.

PROMJENE OKO TERENA Stevie napustio Podravka Vegetu zbog zdravstvenih razloga, Smiljanec nije zadovoljio

Ivan Stevanović više nije trener vratarki Rukometnog kluba Podravka Vegeta, dok Nenad Smiljanec više pak nije trener i koordinator Škole rukometa Podravka Vegete.

Kazala je to na konferenciji za medije održanoj u petak direktorica kluba Vlatka Mihoci rekavši da Stevanović više nije u stožeru zbog zdravstvenih problema, a vratarke će nadalje trenirati Matija Bilušić.

– Pokušavamo na sve načine omogućiti stručan i kvalitetan rad svim našim igračicama. Vjerujemo da će to biti dobro rješenje za njihov rad – kazala je.

>> FOTO Direktorica Mihoci o kaosu u Podravka Vegeti: Odgovornost je preuzeo bivši trener, i ja ju osjećam, a snosit će ju i igračice

Kada je pak riječ o Smiljancu, Mihoci je poručila da nije odradio promjene koje su mu bile predlagane od početka sezone.

– Roditeljima smo morali objašnjavati zašto smo spojili drugu i treću ekipu, a zašto to nije napravljeno u lipnju kada je trebalo, Smiljanec to nije odradio. Nije to bio jedini razlog, bilo je još propusta – otkrila je Mihoci i dodala da u klubu nisu zadovoljni proizvodnjom igračica u školi rukometa.

>> Babić je i službeno prošlost, na klupu Podravke sjeo domaći dečko

Nastavila je da je novopečeni trener Podravkine prve ekipe Antonio Pranjić trebao preuzeti ulogu koordinatora u školi rukometa, odnosno biti poveznica između prve ekipe i svih ostalih mlađih ekipa, no zbog situacije s Babićem to više nije moguća opcija.

– Djeca danas treniraju, a sutra više ne. Moramo ih čuvati, njegovati i motivirati da ostanu u sportu jer naša je baza mala. Nismo veliki hrvatski grad, imamo 200-tinjak djece od kojih se neka jednostavno prestanu baviti sportom. Jesmo studentski grad, no ne kao Zagreb da neke igračice dolaze na studij i da ih možemo prepoznavati i priključivati klubu – poručila je Mihoci i zaključila da se ovakva nepovoljna situacija ne događa samo u Podravki, već i u drugim hrvatskim muškim i ženskim klubovima.

Spomenimo na kraju da je trener Pranjić izrazio želju da ostatak stručnog stožera ostane isti – trener vratarki tako je već spomenuti Bilušić, kondicijski trener je Nikola Golub, a fizioterapeuti su Bojan Savić i Asja Cestar.

Na konferenciji je bilo riječi i o recentnim zbivanjima pa je tako direktorica Podravka Vegete Vlatka Mihoci rekla da je odgovornost za lošu situaciju u klubu preuzeo bivši trener Željko Babić, odgovornost osjeća i ona sama, a snosit će ju i igračice. Više o svemu pročitajte ovdje.

zatvori