Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Direktorica Mihoci o kaosu u Podravka Vegeti: Odgovornost je preuzeo bivši trener, i ja ju osjećam, a snosit će ju i igračice

Tek dva dana nakon posljednjeg fijaska Podravka Vegete koji se dogodio na utakmici protiv Dugog Sela, danas se na konferenciji za medije o svemu oglasila direktorica Podravka Vegete Vlatka Mihoci.

Novinari su postavili više konkretnih pitanja, no poneki odgovori zapravo i nisu bili potpuni, barem što se konkretnih sankcija tiče, osim smjene trenera. Naime, Mihoci je kazala kako je sada već bivši trener Željko Babić u klub stigao temeljem svojeg CV-a i prijašnjih postignuća, a izabran je u najboljoj vjeri i nadi.

– Vjerovali smo da ćemo napraviti iskorak u odnosu na ranije sezone u radu, pristupu i novom načinu igranja. Očito je da se dogodilo nešto na što nitko nije računao, a to je nedopustiv poraz protiv Dugog Sela zbog čega je trener podnio ostavku koju je Nadzorni odbor Podravka Vegete prihvatio. Kada neki trener dođe u klub i prihvati se posla, ciljevi koji se postavljaju pred njega su jasno izrečeni; jedan od njih u ovoj sezoni je pokušati osvojiti prvenstvo Hrvatske, no od toga smo se sada podosta udaljili. Najlakše je promijeniti trenera, postavlja se pitanje odgovornosti igračica na terenu i jesu li one svoj zadatak ispunile? – zapitala se Mihoci i poručila da bi Babić dobio ostavku ako ju sam ne bi ponudio.

>> FOTO Šok za Podravkašice, u Bepovoj dvorani izgubile od Dugog Sela

Da nam je lako, nije. Da smo svjesni propusta, jesmo – poručila je Mihoci

Novinari su potom postavili pitanje tko je odgovoran za očiti promašaj, Mihoci je kazala kako je odgovornost preuzeo trener, dok ona svoju vrstu odgovornosti također osjeća. Odgovornost će snositi i igračice, poručila je.

– Dugo Selo čine igračice koje su studentice i koje se osim rukometa bave nekim drugim poslovima, za razliku od naših igračica koje se bave isključivo rukometom. Dio odgovornosti će snositi i igračice na ovaj ili onaj način i svi mi skupa koji radimo u klubu. Da nam je lako, nije. Da smo svjesni propusta, jesmo. Hoće li problem riješiti micanje trenera, mene ili nekog drugog? Problemi će i dalje ostati – naglasila je.

Podsjetila je i da je jedina smjena koja se dosad dogodila, a koju je “pokrenuo” klub, bila smjena Nevena Hrupeca nakon poraza Podravke od Lokomotive. Mihoci i predsjednik Nadzornog odbora Ivan Pal tada su svoj mandat dali na raspolaganje, no njihove smjene su bile odbijene.

Snimio Tomislav Matijašić.

U klubu će se pak i nadalje držati smjera kojim su se uputili, nastavila je.

– Okupili smo sve ono u Hrvatskoj što predstavlja potencijal i što ima snagu. Cure koje igraju za nas su reprezentativke. Na utakmici u srijedu angažman nije bio nula, već minus 10. Hoćemo li pričati o odgovornosti? Pa čija je to odgovornost? – rekla je Mihoci.

Mihoci je otkrila i da je obavljen razgovor s predstavnikom sponzora u sedmerokatnici kojem također nije jasno kako se spomenuti poraz mogao dogoditi.

– To je najveći udar koji nam se može dogoditi, ne trebate vi nama reći da smo loši, svjesni smo mi toga. Publiku u Koprivnici ne možeš prevariti, ljudi koji dolaze na utakmice poznaju rukomet i svi smo svjesni da se dogodio propust – naglasila je.

Pranjić želi postati trajno rješenje

Kada je pak riječ o “trajnosti” novog trenera Antonija Pranjića, Mihoci je spomenula da će u nadolazećim danima razgovarati s njim nakon čega će donijeti daljnje odluke. Pranjić je pak kazao da je spreman preuzeti ulogu glavnog trenera, i to trajno.

Snimio Tomislav Matijašić.

>> Babić je i službeno prošlost, na klupu Podravke sjeo domaći dečko

– Nadam se da ću dobiti pravu priliku i da neće biti samo privremena. Želim pokazati što sve mogu napraviti i što znam, ali i da cure pokušaju ostvari što želim. Podravka je rukometna institucija – naglasio je Pranjić.

Konferenciji su prisustvovale i Podravkašice Lucija Bešen i Sara Šenvald koje smo pitali osjećaju li one krivicu zbog poraza u srijedu.

– Naravno da osjećamo odgovornost i krivicu za tu utakmicu – poručila je Bešen.

Snimio Tomislav Matijašić.

S njom se složila i Šenvald.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Igrače su tu da provode trenerove zamisli na terenu, mi svojom izvedbom snosimo svoj dio odgovornosti – zaključila je.

zatvori