Nedjelja, 28. travnja 2024.

Podravkašice moraju nastaviti dalje jer im danas dolaze Norvežanke, trener Pranjić: Od cura ću tražiti promjene

Rukometašice Podravka Vegete danas će odigrati peto kolo Europske lige protiv norveške Sole, susret se igra u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo i na rasporedu je u 14 sati.

Podravkašicama neće biti nimalo lako – iza njih je turbulentno razdoblje u kojem je smijenjen trener, navijači su nezadovoljni, a snosit će i odgovornosti zbog već svima znanog poraza u srijedu protiv Dugog Sela. Uz to, Sola predvodi skupinu sa šest osvojenih bodova, dok Podravka Vegeta bodove dosad nije upisala.

>> FOTO Šok za Podravkašice, u Bepovoj dvorani izgubile od Dugog Sela

Na konferenciji za medije održanoj u petak novopečeni trener Antonio Pranjić otkrio je da su se Podravkašice počele pripremati za ovaj susret u isto vrijeme kada su igrale utakmicu s Nykobingom s obzirom na to da ove dvije protivničke ekipe imaju sličan stil igre.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Nažalost, nakon poraza u srijedu od Dugog Sela neke stvari su se promijenile i morali smo preokrenuti plan i pripremu, no očekujem promjene u igri koje ću tražiti od cura, nadam se da ćemo to u ovako kratkom periodu uspjeti i ostvariti. Sola je ekipa koja je u vrhu norveškog prvenstva, neki dan smo gledali njihovu utakmicu protiv Larvika koja im je bila jako bitna, a u kojoj su izgubili. No, unatoč tome, vodeća su ekipa naše skupine i u Koprivnicu dolaze po bodove, sigurno žele prolazak skupine, a mi ćemo napraviti sve što možemo da to zagorčamo i odigramo najbolje što možemo – poručio je Pranjić.

>> Babić je i službeno prošlost, na klupu Podravke sjeo domaći dečko

Vratarka Lucija Bešen kazala je pak da ekipi nije lako nakon poraza koji se dogodio u srijedu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Moramo izaći uzdignute glave jer imamo novu priliku. U četvrtak smo imali trening s trenerom Pranjićem i počeli smo se pripremati. Napravit ćemo sve najbolje da odigramo pravu utakmicu – naglasila je.

U sličnom je tonu nastavila Sara Šenvald.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Vodi nas trener Pranjić u kojeg imamo puno povjerenja i on vjeruje u nas. Mislim da ne trebamo odustati, već pružiti pravu bobu, pokazati da možemo i pokazati svoje pravo lice. Vjerujem da to možemo, to nam i preostaje – zaključila je.

>> FOTO Direktorica Mihoci o kaosu u Podravka Vegeti: Odgovornost je preuzeo bivši trener, i ja ju osjećam, a snosit će ju i igračice

Spomenimo da je na konferenciji bilo riječi i o recentnim zbivanjima pa je tako direktorica Podravka Vegete Vlatka Mihoci rekla da je odgovornost za lošu situaciju u klubu preuzeo bivši trener Željko Babić, odgovornost osjeća i ona sama, a snosit će ju i igračice. Više o svemu pročitajte ovdje.

zatvori