Nedjelja, 28. travnja 2024.

Podignuta optužnica protiv trojca koji je u šumi kraj Đurđevca krao plinski kondenzat, jedan imao i pištolj, a drugi naknadno uhićen

Podignuta je optužnica protiv trojice muškaraca koji su tijekom prosinca prošle godine u šumskom predjelu kraj Đurđevca krali plinski kondenzat.

Optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, a kako stoji u priopćenju, optužnicom se okrivljenike tereti da su 1. prosinca prošle godine iz ilegalno izrađenog i spojenog priključka koji je bio spojen na cjevovod INA industrije nafte istočili 2.500 litara plinskog kondenzata vrijednog 10.650 kuna i spremili u kontejnere koje su odvezli teretnim vozilom pri čemu je 40-godišnjak imao pištolj sa streljivom u cijevi.

>> Muškarci u šumi ukrali plinski kondenzat pa se na mjesto zločina vratili po još, policajci im napravili sačekušu

– Tereti ih se da su se 7. prosinca prošle godine ponovno dovezli na isto mjesto radi krađe plinskog kondenzata, ali ih je dočekala policija i uhitila 40-godišnjaka i 35-godišnjaka, dok je 43-godišnjak pobjegao, ali je uhićen 14. prosinca prošle godine – nastavak je priopćenja.

Muškarci se nalaze u istražnom zatvoru, dok je vijeće Općinskog suda u Koprivnici prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Spomenimo da im temeljem Kaznenog zakona zbog počinjenja produljenog kaznenog djela teške krađe prijeti i višegodišnji zatvor.

zatvori