Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Muškarci u šumi ukrali plinski kondenzat pa se na mjesto zločina vratili po još, policajci im napravili sačekušu

Provedeno je prvo ispitivanje dvojice lopova koji su na đurđevačkom području krali plinski kondenzat.

Ispitivanje je provelo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, a kako stoji u priopćenju, postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 39-godišnjak i 34-godišnjak zajedno s još jednom zasad nepoznatom osobom 1. prosinca u šumskom predjelu kraj Đurđevca iz ilegalno izrađenog i spojenog priključka koji je bio spojen na cjevovod industrije nafte istočili 2.500 litara plinskog kondenzata vrijednog 10.650 kuna i spremili u kontejnere koje su odvezli teretnim vozilom. Osumnjičeni 39-godišnjak pritom je kod sebe imao pištolj sa streljivom u cijevi.

– Osnovano se sumnja da su se osumnjičenici 7. prosinca ponovno dovezli na isto mjesto radi krađe plinskog kondenzata, ali su ih dočekali policijski službenici i uhitili ih, dok je treća osoba pobjegla – navedeno je.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv obojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i suučesnike u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela koji je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila obojici osumnjičenika istražni zatvor.

Spomenimo da muškarcima temeljem Kaznenog zakona zbog počinjenja produljenog kaznenog djela teške krađe prijeti i višegodišnji zatvor.

zatvori