Srijeda, 1. svibnja 2024.

NOGOMETNA GROZNICA Vraćaju se rode, ali i županijske lige, ovakvo je stanje na tablicama

Ljubitelji županijskih nogometnih travnjaka uskoro dolaze na svoje – svega 14 dana dijeli nas od početka proljetnog dijela prvenstva u županijskim seniorskim ligama.

Obje županijske nogometne lige trebale bi tako početi 11., odnosno 12. ožujka, prvo proljetno kolo Treće hrvatske nogometne lige Sjever na rasporedu je 11. ožujka, a natjecanje u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica također je najavljeno za 11. i 12. ožujka.

Podsjetimo, prvenstvenu ljestvicu u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi predvode nogometaši Bratstva koji broje 30 bodova – u dosad odigranim kolima upisali su 10 pobjeda i tri poraza, a izjednačenim rezultatom nisu odigrali niti jedan susret. Bratstvo vjerno prati druga Panonija koja broji 25 bodova, dok se na trećem mjestu nalazi Tomislav iz Drnja s 24 osvojena boda. Na začelju tablice su pak nogometaši Miklinovca koji su u jesenskom dijelu prvenstva upisali dvije pobjede, četiri utakmice završili su remijem, a “pretrpjeli” su i sedam poraza. Spomenimo da je Žuta podmornica nedavno predstavila novog trenera Gorana Ogrizovića kojem će zadatak tijekom proljeća zasigurno biti poboljšanje nepovoljne situacije na tablici.

>> PROMJENA NA KLUPI Žuta podmornica ima novog trenera

Kada je pak riječ o Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, prvo mjesto drži Prugovac s 37 bodova. Nogometaši Prugovca ostvarili su 12 pobjeda i jedan remi, a poraz u prvih 13 kola nisu upisali. Na drugom mjestu se nalazi Rudar iz Glogovca s 30 bodova, a treći je Podravec s 28 bodova. Posljednji je Graničar iz Novog Virja koji nema niti jedan bod. Inače, nogometaši Graničara novaci su u ligi, no u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu pokazali zavidne rezultate te su trenutno vodeći kandidat za povratak u niži rang natjecanja. No, lopta je okrugla zbog čega je ipak prerano za “suditi”.

U Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever prvo mjesto tijesno čuvaju nogometaši Poleta koji dijele isti broj bodova kao i drugoplasirani Radnik iz Križevaca – 33. I Polet i Radnik u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju isti učinak, odnosno 10 pobjeda, tri remija i jedan poraz, dok Polet ima gol razliku od +24, a Radnik +22. Radnik pak broji i devet primljenih pogodaka, a Polet sedam. Na trećem mjestu nalazi se Varteks s 26 bodova, dok je posljednja Koprivnica s osam bodova. I Koprivničanci imaju novog trenera – nakon što Goran Volf tijekom jeseni nije doprinio pogodnim rezultatima, to će u nadolazećem razdoblju pokušati popraviti Bojan Tucaković.

>> Koprivnica ima novog trenera: Vjerujemo da ćemo se izvući iz neugodnog položaja i donijeti više radosti našim navijačima

Po pitanju Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, nju predvodi Pitomača s 36 osvojenih bodova i 12 pobjeda te jednom izgubljenom utakmicom. Pitomaču prati Bilogora 91 s 34 boda, a treći je Tehničar s 29 bodova. U ovoj ligi posljednje je Suhopolje s četiri osvojena boda.

Spomenimo da je zimski prijelazni rok za profesionalne igrače završen 15. veljače, no za igrače amatere traje još nekoliko dana, do 28. veljače.


Tablica Prve županijske nogometne lige:

Tablica Druge županijske nogometne lige:

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

Tablica Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica:

zatvori