Nedjelja, 28. travnja 2024.

Grad Đurđevac Udruzi Mali princ predao Kuću podrške na korištenje i upravljanje

Na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su jednoglasno podržali odluku o davanju na korištenje i upravljanje novoizgrađenog prostora Kuća podrške Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ i to bez naknade.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči rekao je da je Grad vlasnik zemljišta i objekta. Da bi udruga mogla koristiti ove nove prostore i prijavljivati se na nove natječaje u najavi, potrebno im je dati pravo na korištenje i upravljanje.

– Ovaj projekt je značajno podigao standard socijalnih usluga na području našeg grada i okolnih općina. Možemo biti ponosni kao grad na materijalne uvjete i razinu usluge koju smo uspješno osigurali za tu socijalnu skupinu – rekao je Janči te dodao da je udruga pri kraju s preseljenjem u nove prostore.

Podsjetimo, zahvaljujući ovom projektu udruga je dobila 565 kvadrata prostora, dnevni boravak za članove udruge i stambeni prostor za osam osoba, a tu su i igralište, kuhinja, sanitarni čvorovi i sve potrebno za kreativno izražavanje. Blizina Odjela za učenike s teškoćama u razvoju dodatna je pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega, već će se samo preseliti u susjednu zgradu.

>> FOTO Otvorena je Kuća podrške Mali princ Đurđevac

Predsjednica udruge Kristinka Štefan rekla je da su svojoj djeci željeli osigurati sretan život.

– Naša djeca će sada imati kvalitetan poludnevni boravak i popodnevno druženje, koristiti moderne oblike terapija i socijalnu podršku te nove socijalne usluge. Jedna od njih je i organizirano stanovanje uz podršku. Ponosni smo na ovaj projekt. Završen je pet mjeseci prije roka u najljepšem mjesecu u godini. Hvala svima koji ste nam pomogli u realizaciji – rekla je Štefan.

Na sjednici se obratila i Anja Vujčić, vijećnica i osobna asistentica u udruzi te istaknula važnost novoizgrađene kuće podrške.

– Velika je važnost provođenje usluge poludnevnog i dnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama. Prvenstveno zbog roditelja koji moraju raditi, a da za to vrijeme mogu svoje dijete ostaviti na sigurnom mjestu uz punu kvalitetnu skrb. Osmišljene su brojne aktivnosti tijekom dana kako bi se poboljšala kvaliteta života korisnika, a udruga im nudi i druženje s vršnjacima, socijalizaciju te aktivno i kvalitetno provođenje vremena – rekla je Vujčić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković zahvalio je predsjednici udruge i projektnom timu Grada na suradnji i provedbi ovog projekta.

– Vjerujem da su ipak najsretniji korisnici Udruge koji nove prostore najviše i zaslužuju – rekao je Lacković.

zatvori