Petak, 17. svibnja 2024.

Video Alena Tkalčeca jedan je od top pet turističkih filmova ove godine: Nisam se ni nadao da uz takvu konkurenciju imam šanse nešto osvojiti

Jedan od top pet turističkih filmova ove godine je “The Real Egypt” redatelja Alena Tkalčeca iz Ferdinandovca.

Alenov video osvojio je brojne svjetske nagrade u Južnoafričkoj Republici, Španjolskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Indiji, Grčkoj, Turskoj, Singapuru, a na završnom CIFFT festivalu dobio je i nagradu za jedan od najboljih turističkih filmova na svijetu u kategoriji države. Video je ukupno osvojio 20 nagrada.

Istaknuo da je bio jako iznenađen kada je osvojio prvu nagradu.

>> FOTO/VIDEO: ALEN TKALČEC U PAKISTANU Planinarenje uz ledenjak, vožnja po rubu planine, hodanje najopasnijim visećim mostom…

– Kada je stigla prva nagrada, to je bila ona u Japanu, bio sam jako iznenađen, pozitivno iznenađen. Nisam se ni nadao da uz takvu konkurenciju imam šanse nešto osvojiti. Bila je konkurencija od više od 250 filmova iz cijelog svijeta i to jako kvalitetnih filmova – rekao je.

Nakon toga počeo se prijavljivati na još festivala i nagrade su samo počele stizati.

– Neko vrijeme nisam ni bio svjestan da se u pozadini svi ti bodovi zbrajaju za CIFFT festival, koji je jedan od najvećih festivala turističkih filmova na svijetu. Ta zadnja nagrada i Emmy su mi najveće dostignuće do sada – ističe ponosno.

>> FOTO/VIDEO: PUT U OPASNU ZEMLJU Alen Tkalčec oduševljen prirodom i ljudima Afganistana

Inače, na tom festivalu većinom sudjeluju visoko budžetni filmovi, dok je Alen svoj video samostalno snimio i montirao. Voli putovati i dokumentirati svoja putovanja video i foto uradcima. Film o Egiptu snimljen je početkom 2021. godine.

– Sa svojom djevojkom isplanirao sam put od 18 dana koji nije bio klasična turistička tura, već put autom po cijeloj zemlji kako bi vidjeli poznate turističke atrakcije, ali doživjeli i onaj manje poznati lokalni dio – govori Alen.

Dodaje da je još jedan njegov video “My Year 2021” dobio nagrade .

– Osvojio sam prvu nagradu na DJI Skypixel, natječaju gdje su prijavljene stotine videa iz cijelog svijeta te na prestižnom Siena Drone Awards festivalu kao najbolji video sniman dronom – govori.

Kaže da je 2022. godina najbolja u njegovoj profesionalnoj karijeri, a osim nagrada ponosan je na suradnju s američkom novinarkom Ashley Colburn.

– Ovog je ljeta stigla odlična vijest za TV emisiju “Wonder Woman: Slovenia” koju sam snimao i montirao za američku novinarku Ashley Colburn, dobitnicu tri Emmyja. Ta emisija je ove godine nagrađena prestižnom nagradom Emmy u kategoriji Historical/Cultural program – ističe ponosno.

Ustupio Alen Tkalčec.
Ustupio Alen Tkalčec.
Foto: Alen Tkalčec
Ustupio Alen Tkalčec.
zatvori