Srijeda, 22. svibnja 2024.

Podignuta optužnica protiv Ukrajinca zbog prometne nesreće u kojoj je život izgubio 87-godišnjak

Podignuta je optužnica protiv 39-godišnjeg državljanina Ukrajine koji je bio jedan od sudionika teške prometne nesreće koja se dogodila 13. srpnja, a u kojoj je život izgubio 87-godišnjak.

>> FOTO/VIDEO Policija objavila detalje stravične prometne nesreće na koprivničkoj zaobilaznici u kojoj je život izgubila jedna osoba

U priopćenju je istaknuto da je optužnicu podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pred Općinskim sudom u Koprivnici zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 6. u vezi stavka 2. i stavka 1. Kaznenog zakona.

– Okrivljenog 39-godišnjaka tereti se da je teretnim automobilom s prikolicom nesmotreno vozio suviše velikom, neprilagođenom brzinom od oko 75 kilometara na sat, zbog čega nije mogao pravodobno zaustaviti vozilo nakon što je sa sporedne ceste pred njega skrenuo 87-godišnji vozač osobnog automobila. Automobil je, nakon sudara odguran na dva zaustavljena automobila, a 87-godišnjak je u sudaru zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće – istaknuto je.

zatvori