Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Policija objavila detalje stravične prometne nesreće na koprivničkoj zaobilaznici u kojoj je život izgubila jedna osoba

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je detalje teške prometne nesreće koja se jučer u prijepodnevnim satima dogodila na koprivničkoj zaobilaznici, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Kako govore u policiji, oko 10:55 sati u Koprivnici na zaobilaznoj cesti 39-godišnji državljanin Ukrajine vozio je kamion Iveco i priključno vozilo Van Hool slovačkih registarskih oznaka u smjeru Štaglinca.

– Dolaskom do raskrižja s Radničkom cestom zbog nepropisne brzine kretanja vozila i neprilagođene brzine osobini ceste, gustoći prometa i stanju tereta koji prevozi, u kočenju je vozilom udario u osobni automobil Renault koprivničkih registarskih oznaka koji je vozio 87-godišnjak i nepropisno se uključio u promet s Radničke ceste, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska. Tom prilikom Renault je odbačen na središnju prometnu traku namijenjenu za skretanje ulijevo na Radničku cestu, a na kojoj su bili zaustavljeni osobni automobil VW koprivničkih registarskih oznaka koji je vozio 20-godišnjak i osobni automobil Renault koji je vozio 48-godišnjak – objašnjavaju.

>> FOTO/VIDEO Na koprivničkoj zaobilaznici dogodila se prometna nesreća, jedna osoba poginula

Od zadobivenih ozljeda na mjestu događa smrtno je stradao 87-godišnji vozač osobnog automobila Renault, dok su 20-godišnji vozač te 73-godišnja putnica i 75-godišnji putnik iz osobnog automobila VW lakše ozlijeđeni.

U policiji spominju i da je očevidom rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici uz stručnu pomoć samostalnog sudskog prometnog vještaka i policijskih službenika. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek radi obavljanja obdukcije.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv osumnjičenog 39-godišnjeg vozača je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku – zaključuju u policiji.

Dodajmo i da je za vrijeme obavljanja očevida od 11 sati do 14:53 navedena dionica ceste bila zatvorena za sav promet koji se odvijao obilaznim pravcima Glogovac-Koprivnički Bregi Koprivnica i obrnuto Starigrad-Draganovec-Bakovčice-Glogovac.

zatvori