Utorak, 26. ožujka 2024.

Novi trener Koprivnice Bojan Tucaković: Treba procijeniti koji su igrači spremni za borbu i težak rad

Novi trener Koprivnice Bojan Tucaković za klupske stranice iznio je svoje dojmove o prvom dijelu prvenstva koji je Koprivnica završila na posljednjem mjestu Treće hrvatske nogometne lige Sjever.

Podsjetimo, Bojan Tucaković trenerom Zelenih postao je početkom ovog tjedna, dok je dosadašnji trener Goran Volf odstupio.

>> Koprivnica ima novog trenera: Vjerujemo da ćemo se izvući iz neugodnog položaja i donijeti više radosti našim navijačima

Tucaković je mišljenja da jesenski dio sezone sigurno nikoga u klubu ne može zadovoljiti.

– Kako igrače, upravu i navijače, tako ni mene. Svi zajedno nismo bili na razini kojoj trebamo biti. U drugom dijelu dat ćemo sve od sebe da pokušamo ispraviti prvi dio sezone – rekao je.

Teško je govoriti o razlozima koji su doveli do nezgodnog položaja na ljestvici – dogodio se niz nesretnih, pa i nespretnih okolnosti koji su utjecale na lošije rezultate, poručio je. Dodao je i da je prije dolaska na trenersku poziciju razmišljao o prihvaćanju ponude.

– Razmišljao jesam, jer sam vodio jednu talentiranu generaciju 2014. godišta u Školi nogometa Slaven Belupa od koje se nije bilo lako rastati. Hvala cijeloj toj grupi nogometaša i roditelja na prekrasnim trenucima koji su mi pružili ti mladi nogometaši. Procjena je bila da preuzmem ekipu i pokušamo svi zajedno riješiti drugi dio sezone najbolje što možemo. Hvala i ljudima iz Slavena Belupa i Koprivnice na podršci za moj trenerski angažman – naglasio je Tucaković.

Kako bi se momčad izvukla iz opasne zone prije svega prije svega treba procijeniti s kojim kadrom nastaviti i koji igrači su spremni za borbu i težak rad koji ih očekuje u utakmicama drugog dijela sezone, nastavio je. Prokomentirao je i konkurenciju u ligi.

– Ovo je odlična liga za razvoj mladih igrača i pripremu za seniorski nogomet u višem nekom rangu. Liga je kvalitetna i svaki klub ima dobar balans iskusnih i mladih igrača. Konkurencija je dobra i nadam se da ćemo uspjeti u našoj želji za ostankom u ligi – rekao je.

Smatra i da je igrački kadar u klubu dobar.

– Pokušat ćemo dovesti i neka ciljana pojačanja koliko nam dozvole mogućnosti s obzirom na to da se u zimskom prijelaznom roku teže dolazi do “papira”. No, ako i ne bude toga, siguran sam da je ovaj kadar kvalitetan i da će izvući ovu situaciju – naglasio je.

Tucaković ima trenersko iskustvo samo s najmlađim nogometašima, no s druge strane odlično poznaje momčad koju preuzima.

– Ovo je jedno novo iskustvo za mene, rad s mladim uzrastima je usmjeren više prema edukaciji, a kod seniora prioritet je rezultat. Ekipu poznajem i siguran sam da ćemo se dobro spremiti i spremni dočekati nastavak sezone. Za posao sam spreman i odlučan da svi skupa pomognemo u jednom cilju, a to je ostanak u ligi – zaključio je.

zatvori