Petak, 17. svibnja 2024.

NOVA INVESTICIJA Na natječaj Grada stigla ponuda lokalnog poduzetnika za izgradnju dvije proizvodne hale

Grad Đurđevac prije 10-ak je dana objavio javni natječaj kojim se u poduzetničkoj zoni A-sjever poduzetnicima nude parcele s već ishođenom građevinskom dozvolom za izgradnju proizvodnih hala po jedinstvenoj cijeni od samo jedne kune po četvornome metru.

Na javni natječaj već se javio jedan lokalni poduzetnik, a na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca donesena je jednoglasna odluka o prihvaćanju ponude.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči pojasnio je da se radi o natječaju o kojem su već govorili na sjednici vijeća.

>> RASPISAN NATJEČAJ Janči: Poduzetnicima nudimo zemljište s građevinskom dozvolom za izgradnju hala po kunu

– Odlučili smo pripremiti projektnu dokumentaciju, odnosno izraditi građevinske dozvole za tipske hale kako bi omogućili poduzetnicima da budu spremni za EU natječaje koji su u najavi. Prošli tjedan smo raspisali natječaj, a sada je pristigla jedna ponuda našeg lokalnog poduzetnika. Javio se za dvije tipske hale. Prvu bi gradio veličine 2.000 metara kvadratnih i to što ranije – pojasnio je Janči i dodao da su u Gradskoj upravi imali i dva upita poduzetnika koji ne djeluju na području grada.

Ovu mjeru pomoći poduzetnicima pohvalio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

– Dosta je teško povjerovati da lokalna samouprava može ići u toj mjeri ususret poduzetnicima, da ih privuče da investiraju i pokreću gospodarsku aktivnost na području grada. Pohvaljujem ovakav koncept i rješenje koje je tehnički, pravno i financijski zahtjevno – poručio je Lacković.

Dodaje da interes poduzetnika ulijeva nadu da će zonu popunjavati intenzivnije nego što su se nadali te da će sve to uroditi dodatnim većim prihodima grada, standardom građana i razvojem Đurđevca i okolice.

zatvori