Četvrtak, 2. svibnja 2024.

RASPISAN NATJEČAJ Janči: Poduzetnicima nudimo zemljište s građevinskom dozvolom za izgradnju hala po kunu

Grad Đurđevac je prije nekoliko dana objavio javni natječaj kojim se u poduzetničkoj zoni A-sjever poduzetnicima nude parcele s već ishođenom građevinskom dozvolom za izgradnju proizvodnih hala po jedinstvenoj cijeni od samo jedne kune po kvadratnom metru.

Uz zemljište s već ishođenom građevinskom dozvolom, svaki poduzetnik dobiva i svu potrebnu dokumentaciju za prijavu svog projekta za EU fondove kako bi se u najkraćem roku mogao prijaviti za financiranje svog poduzetničkog pothvata kroz europsko financiranje.

– Poslovna zona nudi i pristup obnovljivim izvorima energije, a Grad Đurđevac investitorima pruža i ostale atraktivne pogodnosti. Sve novoizgrađene građevine namijenjene proizvodnim djelatnostima oslobađaju se plaćanja komunalne naknade i to 100 posto za prvih pet godina te u narednih pet godina sukladno postotku izgrađenosti građevinskog zemljišta uz 100-postotno oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa – poručuju iz Grada Đurđevca.

Ukupna površina poduzetničke zone u vlasništvu Grada iznosi 230.000 kvadratnih metara, a već ishođene građevinske dozvole predviđaju pravo građenja proizvodnih hala u rasponu od 360 do 1.800 kvadratnih metara.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči ističe da nude brojne pogodnosti poduzetnicima.

– Đurđevac se u hrvatskoj poslovnoj zajednici pozicionira kao dinamična lokalna samouprava koja promišlja potrebe i izazove koje nam donosi budućnost uz maksimalno razumijevanje i potporu svim potencijalnim investitorima i poduzetnicima. Svaki naš poduzetnik ima olakšan pristup dobivanju EU sredstava, uz sve one druge pogodnosti koje zona nudi kao što je, jedinstvena u cijeloj Hrvatskoj, dozvola za hale za jednu kunu po kvadratnom metru – rekao je Janči.

zatvori