Utorak, 14. svibnja 2024.

Irena Kovačić predstavila knjigu Moj put Camino i turistički proizvod Camino Podravina

Koprivničanka Irena Kovačić predstavila je u srijedu u Galeriji Mijo Kovačić svoju knjigu Moj put Camino, kao i turistički proizvod Camino Podravina.

Podsjetimo, ona je 2019. godine prehodala 800 kilometara poznatog hodočasničkog puta Camino de Santiago, a godinu dana nakon toga napisala je putopis Moj put Camino.

>> FOTO: 800 KILOMETARA PJEŠICE Irena Kovačić stigla je na cilj i završila Camino de Santiago

Potaknuti ovim velikim hodočasničkim pothvatom krajem rujna su iz Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije uz potporu Bratovštine sv. Jakova organizirali trodnevni Camino Podravina. Cilj tog događanja bio je promovirati novi turistički proizvod, koji je izazvao veliki interes građana, kao i treću etapu staze koja prolazi kroz našu županiju.

>> FOTO Irena Kovačić izdala je knjigu “Moj put Camino” nakon što je prohodala Camino de Santiago

Naše je područje tako postalo dio hrvatske Camino rute koja je dio europske mreže hodočasničkih putova svetog Jakova. Projekt uključuje obnovu srednjovjekovnih hodočasničkih ruta kroz Hrvatsku prema Santiago de Composteli, a jedna od 18 planiranih dionica je i Camino Podravina koja kao zaseban turistički proizvod daje veliki doprinos razvoju vjerskog turizma na području naše županije i motivira posjetitelje na višednevni boravak. Hodočasnicima je potrebna minimalna infrastruktura, a njihov boravak na ovom području bit će pokretač ponude smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, kao i prilika za predstavljanje naše bogate kulturne i povijesne baštine, izvijestili su iz Službe ureda župana.

>> INTERVJU: IRENA KOVAČIĆ ‘Nisam ništa tražila na Caminu… Camino je našao mene’

Dodajmo da su predstavljanju knjige i ovog projekta, uz brojne druge uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, kao i Kristina Sočev, pomoćnica direktora Zajednice, koji su Irenu Kovačić pohvalili na knjizi u kojoj je predstavila svoja iskustva te joj zahvalili na doprinosu projektu Camina Podravina.

Izvor: Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Izvor: Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
zatvori