Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Irena Kovačić izdala je knjigu “Moj put Camino” nakon što je prohodala Camino de Santiago

Irena Kovačić prošle je godine prehodala 800 kilometara poznatog hodočasničkog puta Camino de Santiago, a godinu dana nakon toga napisala je putopis “Moj put Camino”.

Kako je nastupila epidemija koronavirusa i nije imala što raditi, Kovačić je odlučila napisati knjigu o svom putu na koji se predsjednica županijske Obrtničke komore i vlasnica obrta “Svijet mašte” spremala jako dugo. Na put je krenula 19. ožujka prošle godine iz mjesta Saint-Jean-Pied-de-Port na jugozapadu Francuske, a 18. travnja stigla je u španjolsku Santiago de Compostelu prehodavši “francuski put” (Camino francés), jednu od najpopularnijih ruta dugoprugaške staze Camino de Santiago.

– Knjiga je izašla pred Božić, a u njoj opisujem svoja iskustva, pripreme, odluke za put, moja razmišljanja. Hodala sam 31 dan i svaki od tih dana posvetila sam nekoj svojoj dragoj osobi. Bilo je vrlo zanimljivo. Knjigu sam napisala rukom u mjesec dana oko Uskrsa u četiri bilježnice pa se kasnije elektronički obradila – prepričava nam Kovačić.

Dodala je da je interes za knjigu velik. Izašla je u nakladi od 300 primjeraka, a već ih je pola prodala.

– Kritike su pozitivne. Kada čitatelji prime knjigu u ruke, govore mi da ju ne mogu ispustiti jer im je jako zanimljiva – govori.

Knjigu zasad čitatelji mogu kupiti samo preko nje u njezinom obrtu “Svijet mašte”.

– Mogu mi se javiti putem društvenih mreža. S obzirom na situaciju oko epidemije koronavirusa promocija će se održati u koprivničkoj knjižnici kada vrijeme to dozvoli – istaknula je.


Jednom čitatelju ili čitateljici poklanjamo jedan primjerak knjige “Moj put Camino”.

Sve što trebate učiniti jest:

  • lajk na Drava.info
  • u komentaru ostaviti jedno srce

Sretnog dobitnika ili dobitnicu objavit ćemo u utorak.

zatvori